1 april-grap met serieuze ondertoon

Op 1 april was heel stappend Hoeksche Waard in shock. Vooral degene die niet beseften dat het 1 april was. Reden voor de ontzetting was een bericht dat de eigenaars Patrick en Arco Monster van o.a. Café ‘t Hart in Oud-Beijerland op social media zette.

Met pijn in ons hart moeten we mededelen dat we het pand van Café Het Hart verkocht hebben aan een investeerder. Helaas zal de nieuwe eigenaar de horeca in dit pand niet voortzetten.
Met het oog op onze toekomst, de Coronacrisis en de onzekere tijd die komen gaat, konden wij dit aanbod niet afslaan. Het waren 16 prachtige jaren, die we nooit zullen vergeten!!!Wij zullen ons de komende periode volledig gaan focussen op onze andere zaken Van Speyck en Bar Paco en hopen jullie in 1 van deze zaken in de toekomst te mogen verwelkomen!

Hoewel het een 1 april-grap was, heeft de boodschap wel degelijk een serieuze ondertoon, zo vertelde eigenaar Patrick Monster aan Omroep Hoeksche Waard.

“Heel veel dachten wel 1 april, maar het was een best serieuze boodschap, dus veel mensen twijfelden ook. We hadden ook afgesproken de eerste paar uur geen reacties te geven, ook niet privé of naar personeel. Lastig, maar wel om impact te geven aan het bericht van de dag erop. Wat er zit wel degelijk een kern van waarheid in. De horeca heeft het heel moeilijk nu de horeca 6 tot 10 weken gesloten zal zijn. Zeker voor ons met 3 horeca-zaken is het een hele klap, want er zijn geen inkomsten, maar de kosten gaan wel door, dat hakt er behoorlijk in”, zo vertelt Patrick.

De grap was namelijk een aanloop naar een actie om de uitgaansgelegenheden van de broers te ondersteunen,
De actie die de broers hebben verzonnen, is de Bar Of Fame. Mensen die ‘t Hart in het hart hebben zitten, kunnen een tinnen plaatje met hun naam aanschaffen. Voor deze hartsvriend(inn)en organiseren Patrick en Arco na de Corona-crisis een grootst feest waarbij er de eerste 2 uur gratis consumpties zullen zijn. En gebleken is dat de actie nu al tot de nodige enthousiaste reacties heeft geleid. In onderstaande video leggen ze het allemaal uit.