Zinkweg nipt onderuit tegen Excelsior R.

Zinkwegse Boys moest op Woudenstein een zure 4-3 nederlaag slikken tegen thuisploeg Excelsior R. De Boys speelden een goede eerste helft maar i.p.v een ruime voorsprong te nemen stond het 2-2 halverwege. Na rust werd Excelsior beter en kwam op 3-2. Een grote kans op de gelijkmaker bleef hierna onbenut en de thuisploeg scoorde uit de counter 4-2. In de slotfase kwam ZWB op 4-3 en kreeg nog 2 beste kansen op de gelijkmaker maar de keeper van Excelsior wist zich te onderscheiden en het bleef 4-3.   De wedstrijd was nauwelijks 5 minuten oud of de bal ging op de stip voor de thuisploeg. Vriend en vijand was het er over eens dat dit niks was maar de spits ging in de drukte heel slim liggen en de scheidsrechter wees onterecht naar de stip. De penalty werd benut en het stond 1-0. Gelijk hierna trok Zinkweg het spel naar zich toe met goed combinatiespel. Er kwamen kansen voor Eric den Outer, John Ackon en Rahman al Turky maar de keeper stond zijn mannetje.
In de 15e minuut werd een goede combinatie wel succesvol afgerond. Via Jeroen de Kruyk en Kevin Brasser kwam de bal bij John Ackon die strak afwerkte, 1-1. Een minuutje later was Kevin Brasser dicht bij een doelpunt maar er zat net een verdediger tussen die de bal blokte. In minuut 25 was er een knappe counter van ZWB. John Ackon dook over links de ruimte in, kwam schuin de 16 meter in en legde af naar de mee opgekomen Rahman al Turky. De laatste tikte de 1-2 binnen. Hierna liep het bij de Boys erg soepel en hadden ze de score op moeten voeren.
De 1-3 viel wel middels Kevin Brasser maar deze werd in 2e instantie op aangeven van de grensrechter geannuleerd voor buitenspel. Vlak voor rust schoot een lage voorzet van de tegenpartij over het kunstgras door de drukte heen door. Iedereen miste de bal maar bij de 2e paal zei een speler van Excelsior dankjewel en tikte de 2-2 binnen.   In de 2e helft waren er kansen over en weer waarbij gezegd moet worden dat Excelsior sterker werd. Ze kwamen halverwege de 2e helft uit een goed lopende aanval op 3-2.
Even later brak John Ackon door maar schoot de bal langs de uitkomende keeper net langs de verkeerde kant van de paal. ZWB moest in het laatste gedeelte komen en de spits van de tegenstander counterde knap naar 4-2. Zinkweg kwam via Rahman al Turky op 4-3 en kreeg in een alles of niks slotfase nog 2 goeie kansen op de gelijkmaker maar Excelsior hield stand.