Samenwerking Kivido en De Open Hof bezegeld

Woensdag 4 maart werd op de valreep een belangrijke handtekening gezet onder een overeenkomst tot samenwerking tussen Kinderopvang Kivido en De Open Hof in Oud-Beijerland.

Met ingang van 5 maart opent Kivido officieel een BSO locatie in De Open Hof. Deze locatie krijgt de naam Villa Park, een naam die voor de hand ligt gelet op de directe ligging naast het Laningpark, een locatie met een stoer karakter en ideale toegang tot een geweldig buitengebied.

Kivido heeft aan de W. van Vlietstraat 2b een BSO locatie in het gebouw van CBS De Kriekenhof. De vraag naar buitenschoolse opvang is echter groter dan de ruimte die daar beschikbaar is. Er werd naar een passende oplossing gezocht.

Gelukkig hebben ze gastvrije buren, te weten De Open Hof. Enkele maanden geleden zijn er gesprekken gestart tussen Arie Maaswinkel, de koster van De Open Hof, Hugo Crucq, kerkrentmeester, en Stefanie Verrijp van Kivido. Zowel De Open Hof als Kivido vinden samenwerking belangrijk, zeker waar het gaat om bijvoorbeeld gemeenschappelijk gebruik van ruimtes voor een maatschappelijk belang, in dit geval buitenschoolse opvang.

De Open Hof richt zich o.a. op de samenleving om zich heen en wil een ontmoetingspunt voor de buurt en het dorp zijn. Daarbij wordt gezocht naar samenwerken met andere partijen. Het gebouw is geschikt voor allerlei activiteiten en mag samen met anderen ten volle worden benut. Hierbij wordt rekening gehouden met de primaire doelstellingen van de kerkelijke gemeente.

Kivido heeft in de Hoeksche Waard inmiddels 16 BSO locaties in 7 dorpen. De missie van Kivido: Lekker in je vel, bij Kivido kan dat wel.

De Open Hof heeft een ruimte die ‘s avonds en in het weekend gebruikt wordt voor activiteiten van en met jongeren en die qua uitstraling precies past bij de behoeft van Kivido. Een leuke, lichte ruimte met voldoende mogelijkheden en aangrenzend een kluslokaal, een keukentje en tevens dichtbij het park; kortom er is voldoende ruimte voor de kinderen om te relaxen na een drukke dag op school.

Kivido heeft in De Open Hof een eigen ingang direct tegenover een grote speelplek in het Laningpark.

Voor de voorjaarsvakantie werden ouders en kinderen al rondgeleid in de nieuwe locatie en iedereen deelde het enthousiasme. De kinderen wilden eigenlijk meteen blijven. Dat was erg leuk om te zien.

Het wederzijdse enthousiasme is nu omgezet in een concrete samenwerking. Tijdens de ondertekening was ook Ieke Commijs aanwezig. Zij wordt als unitmanager verantwoordelijk voor deze nieuwe locatie.