RIVM meldt overlijden 86-jarige patiënt uit de Hoeksche Waard

coronavirus

Zojuist heeft het RIVM bekendgemaakt dat de 86-jarige patiënt uit de Hoeksche Waard is overleden aan de gevolgen van het coronavirus in het Ikazia-ziekenhuis. Hij lag daar sinds zondagavond. De besmettingsbron van deze patient is tot nu toe onbekend. Het bron- en contactonderzoek van de GGD loopt nog.

Burgemeester Jan-Pieter Lokker leeft mee met zijn partner en overige nabestaanden.

De twee huisartsen die met de man in contact zijn geweest, zijn thuis en hebben hun werkzaamheden nog niet hervat. De artsen hebben geen klachten en zijn dus niet besmettelijk. De GGD is op dit moment in overleg met het RIVM onder welke voorwaarden de artsen toch aan het werk kunnen gaan.

Voor de rest van de Hoeksche Waard gelden geen bijzondere aanvullende adviezen. De geldende adviezen en richtlijnen van het RIVM en de GGD blijven onverminderd van kracht.

Wat kun je zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die je zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus belangrijk om deze op te volgen. De maatregelen zijn:

  • Was je handen regelmatig;
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog;
  • Gebruik papieren zakdoekjes.

Meer informatie

Voor meer informatie, veel gestelde vragen en actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid of bel met het landelijke publieksinformatienummer 0800 – 13 51 (dagelijks bereikbaar tussen 8.00 en 20.00 uur). Er is vanuit de GGD Zuid-Holland Zuid ook een callcenter beschikbaar, dit is op maandag tot en met vrijdag van 08.00 – 18.00 uur bereikbaar via telefoonnummer 078 – 770 85 80.