Op naar een schoon Haringvliet

Joost Barendrecht in de studio

Joost Barendrecht is projectleider bij IVN Natuur educatie en kwam afgelopen zaterda rechtstreeks van het Haringvliet. Hier is die ochtend met een groep van zo’n 30 vrijwilligers hard gewerkt om de omgeving schoon te krijgen. Met een opbrengst van gemiddeld twee volle vuilniszakken per vrijwilliger is het geen tevergeefse actie. Als het lukt om het vuil, met name plastic, afval van de visindustrie, blikjes en zelfs piepschuim, netjes af te voeren voordat het de Noordzee bereikt dragen we bij op vermindering van de zogenaamde plastic-soep. Voor de schoonmaakactie op bijvoorbeeld 4 maart langs de Oude Maas bij Spijkenisse, op 7 maart op het strand bij Rockanje, op 14 maart bij de Hogezandse gorzen bij Numansdorp en op 21 maart op diverse plekken op Goeree Overflakkee zoeken ze nog vrijwilligers.
Het schijnt een gezellige ochtend te zijn, er is koffie en thee en soms ook een lunch. Voor alle informatie en om je aan te melden: www.schonerivieren.org/de-rivieren/schoon-haringvliet/doe-mee