Landelijke Opschoondag afgelast

Het coronavirus houdt veel mensen bezig op dit moment. Ook de stichting Nederland Schoon. Op basis van de laatste ontwikkelingen, heeft Nederland Schoon besloten het advies van het RIVM te volgen waardoor is besloten dat de Landelijke Opschoondag niet doorgaat op 21 maart.

Tijdens de Landelijke Opschoondag maken inwoners, ondernemers, verenigingen, sportclubs en scholen een gebaar voor een 100% zwerfafvalvrije leefomgeving, door samen in actie te komen in de buurt van hun huis, onderneming, clubhuis of school. En juist dat samenkomen, dat wordt door het RIVM de komende tijd afgeraden. Daarom is besloten om de Landelijke Opschoondag niet te laten doorgaan. We vragen alle enthousiaste deelnemers aan de Landelijke Opschoondag om zich bij dit besluit aan te sluiten.

Wat nu? Het goede nieuws: je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen. We hopen dan ook van harte dat iedereen die het geweldige initiatief nam om op 21 maart op te schonen, zijn of haar actie op een later moment (met inachtneming van de adviezen van het RIVM) opnieuw op de kaart zet.

Heb je meerdere deelnemers aan een actie? Organiseer je zelf een actie met meerdere deelnemers, dan is het goed om deze deelnemers te laten weten dat jouw actie niet doorgaat op 21 maart. Geef het ook even door aan de RAD via info@radhw.nl, dan kunnen wij eventueel klaargezette spullen weer opruimen.

Compostdag van de RAD
De RAD organiseert jaarlijks de Compostdag. Tijdens de openingstijden van onze milieustraat kunnen mensen op zaterdag 28 maart 2020 gratis compost komen scheppen. Vooralsnog hebben we besloten om de Compostdag wel door te laten gaan. Uiteraard houden we de berichtgeving van het RIVM nauwlettend in de gaten en volgen we verdere instructies op.