Jong en oud samen in beweging door nieuw initiatief

Zorgorganisatie Alerimus en Boxing Company Oud-Beijerland slaan de handen ineen. Samen starten ze met een nieuw initiatief om ouderen in de Hoeksche Waard in beweging te krijgen en fit te houden.Wekelijks organiseren zij speciale sportlessen waarbij (jongere) sporters als buddy worden gekoppeld aan ouderen. De oefeningen zijn onder leiding van een professionele trainer en voor de sporters fysiek uitdagend. Ze worden aangemoedigd en ondersteund door de ouderen die naar vermogen gelijktijdig lichte oefeningen doen.

De eerste sportlessen waren een groot succes en vonden vandaag plaats op het Wijckplein in de Open Waard in Oud Beijerland (Zoomwijckplein 11). De volgende lessen zijn wekelijks op donderdag met om 10:30 uur de eerste les en om 11:30 uur de tweede les. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Het voornemen is om op een later moment ook op locatie de Buitensluis van Alerimus in Numansdorp te starten met hetzelfde initiatief.

Bewegen en ontmoeten
Een uurtje sporten, even lekker actief bezig zijn en tegelijkertijd bijdragen aan een leuke activiteit voor ouderen. Zorgorganisatie Alerimus en Boxing Company Oud-Beijerland beschrijven het als een echte win-win situatie. Ze zorgen er op deze manier niet enkel voor dat ouderen in beweging en fit blijven, maar ook dat jongeren en ouderen elkaar op een leuke manier ontmoeten. Bovendien is de maatschappelijke bijdrage óók voor de jongere sporters een extra motivatie om fit te blijven of wellicht te starten met sporten.

Buddy’s gezocht
Voor deze lessen zijn de organisatoren nog op zoek naar buddy’s. Degene die het leuk vinden om een uurtje te sporten en daarmee ook de ouderen een actieve en leuke ochtend te bezorgen kunnen zich opgeven bij Rolf Vollaard, initiatiefnemer en organisator van dit project, via rvollaard@alerimus.nl. Elke week zijn er zo’n 20 buddy’s nodig. Iedereen is welkom, ook als je niet sportief bent, word je binnen je eigen kunnen uitgedaagd.