Hoeksche Waarder besmet met Corona

coronavirus

Het Algemeen Dagblad meldt dat een 86-jarige man uit de Hoeksche Waard is besmet met het coronavirus. De patiënt verblijft in quarantaine in het Ikazia-ziekenhuis. Daar kwam hij zondagavond met de ambulance met urinewegklachten op de Spoedeisende Hulp. Toen hij later ook last kreeg van zijn luchtwegen volgde de coronatest.

Hoe de man het virus heeft opgelopen, is vooralsnog de vraag. De GGD doet nu onderzoek naar de bron. Ook de familie van de patiënt staan voor een raadsel. Burgemeester Jan Pieter Lokker van de gemeente Hoeksche Waard laat zich informeren over de feiten en zal communiceren over eventuele maatregelen als daar aanleiding toe is.

lees meer op AD.nl


Wat kan ik doen om verspreiding van het nieuwe coronavirus te voorkomen?

Het belangrijkste dat je kunt doen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen is eenvoudig. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk om deze op te volgen. Het zijn:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na eenmalig gebruik direct weg

Voor meer informatie over het coronavirus

Vragen over het coronavirus? Het RIVM zette de vragen en antwoorden over het coronavirus op een rij. Op de website van het RIVM (ww.rivm.nl) en de website van de Dienst Gezondheid & Jeugd (www.dienstgezondheidjeugd.nl) kunt u filmpjes en animaties vinden over het nieuwe coronavirus en de rol van de GGD.

Voor algemene vragen over het coronavirus is een landelijk publieksnummer geopend; 0800-1351.

Voor vragen over de eigen gezondheid; neem contact op met de huisarts of de afdeling infectieziektebestrijding van de GGD ZHZ; 078 7708580 (op werkdagen tussen 08.00 – 18.00 uur).