Geen bezoekers naar Tiengemeten (verlengd tot 28 april)

Veerdienst Tiengemeten

De maatregelen in verband met het coronavirus hebben ook gevolgen voor een bezoek aan de natuur. Bezoekerscentra van Natuurmonumenten zijn voorlopig al gesloten en ook excursies gaan niet door.

Natuurmonumenten heeft besloten om vanaf 21 maart tot in ieder geval 6 april de veerdienst niet meer in te zetten voor bezoekers aan het natuureiland Tiengemeten. Volksgezondheid staat voorop Natuurmonumenten is verantwoordelijk voor de veerdienst naar natuureiland Tiengemeten. Deze verbinding is cruciaal voor de bereikbaarheid voor de eilandbewoners van Tiengemeten én de hulpdiensten. En uiteraard voor Natuurmonumenten als beheerder van het eiland. Het welzijn en de gezondheid van deze bewoners, maar ook van het personeel van de veerdienst staat voorop. Omdat het risico te groot wordt dat deze mensen besmet kunnen raken met het coronavirus en omdat de veerverbinding in gevaar kan komen, heeft Natuurmonumenten besloten geen bezoekers meer toe te laten op Tiengemeten vanaf zaterdagmorgen 21 maart tot 6 april.

Veel mensen zoeken in deze bijzondere situatie de natuur op. Een uitstapje naar het natuureiland Tiengemeten ligt dan voor de hand. Op de veerdienst is de geadviseerde afstand van 1,5 meter tussen mensen niet te garanderen. Zeker bij een grotere aanloop van bezoekers is dit besluit ook in het belang van de bezoekers zelf noodzakelijk. Voor bezoekers die al in het bezit zijn van een online pontkaartje geldt dat dit kaartje een half jaar na aankoop geldig blijft. Natuurmonumenten vraagt begrip voor deze maatregel in het belang van het welzijn van ons allen.