Dienstregeling Connexxion vanaf donderdag 19 maart aangepast

De maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus leiden ertoe dat aanzienlijk minder reizigers gebruik maken van het openbaar vervoer.

Vanaf donderdag 19 maart passen wij daarom onze dienstregeling aan. De aangepaste dienstregeling is vanaf vandaag terug te vinden in onze reisplanner.   Door onze frequentie te verlagen, voorkomen we dat er lege bussen rondrijden en blijft er een basisvoorziening aan OV beschikbaar. Daarbij zorgen we dat alle belangrijke bestemmingen, zoals ziekenhuizen en bedrijven, goed bereikbaar blijven met het openbaar vervoer. Zo zorgen we ervoor dat de mensen die werken in cruciale beroepen veilig en comfortabel van en naar hun werk kunnen reizen.  

Aangepaste serviceverlening in de bus
Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, vragen we reizigers om via de zijdeur in te stappen en achterin in- en uit te checken. Hiermee verminderen we het aantal contactmomenten tussen reizigers en buschauffeurs. Met deze maatregel proberen we een juiste balans te vinden tussen de gezondheid van onze medewerkers en de dienstverlening aan onze reizigers.   Achterin instappen betekent dat reizigers geen los kaartje kunnen kopen bij de buschauffeur. Reizigers kunnen reizen met een OV-chipkaart, e-ticket of met de Tranzer app. Saldo en e-tickets zijn te koop via www.connexxion.nl


Buurtbussen
De chauffeurs van de buurtbussen zijn vrijwilligers. De huidige situatie rondom het coronavirus heeft de buurtbusvereniging doen besluiten dat zij voorlopig niet rijden.  

Actueel reisadvies
Vanaf vandaag is de aangepaste dienstregeling verwerkt in onze reisplanner. Houd deze pagina en onze andere online kanalen in de gaten voor updates.