De Jong: “Waarom Tiny Houses in Oud Beijerland bouwen?”

Werner de Jong

-Een bericht van Constructief HW-

Sinds de start van de nieuwe gemeente staan meerdere bouwprojecten in Oud Beijerland regelmatig op de agenda van de gemeenteraad. Vaak hoor je onder inwoners in de Hoeksche Waard de opmerking dat zij zich daar best wel zorgen over maken, want het gaat weer over Oud Beijerland. Deze zorg leeft al geruime tijd bij veel inwoners.

Veel van die bouwprojecten zijn nog het gevolg van genomen besluiten door de raad van de voormalige gemeente. In ieder geval is inmiddels bij inwoners het beeld ontstaan dat er een ongelijke ontwikkeling van de dorpen gaande is. Of dit beeld klopt, mag de raad zelf beoordelen, want die moet als volksvertegenwoordiger goed weten wat er bij de achterban leeft.

Constructief Hoeksche Waard (voorheen Cromstrijen’98 HW) staat voor een gelijke ontwikkeling van alle dorpen. Iedereen geeft regelmatig aan dat de vitaliteit van de kleine dorpen verbeterd moet worden. Kijk ook naar alle partijprogramma’s. Dan zou dit nu een kans kunnen zijn om daar gevolg aan te geven. Probeer de Tiny Houses op een andere locatie in de Hoeksche Waard te bouwen in plaats van in Oud Beijerland. Het belang van de Gemeente Hoeksche Waard overstijgt het belang van de voormalige Gemeente Oud Beijerland. De genoemde bouwlocatie is dus niet meer zo vanzelfsprekend.

Constructief Hoeksche Waard heeft het college onlangs schriftelijk gevraagd om de locatie voor de Tiny Houses nog eens goed te bekijken en of daar geen betere voor te vinden is dan in Oud Beijerland en beter passend bij een Hoeksche Waard breed beleid met betrekking tot de verbetering van de vitaliteit van de andere dorpen. Het woongenot blijft voor de kopers hetzelfde ongeacht deze locatie.