Culinair hoogstandje aan huis

Hoe HW-ers creatief ondernemen

Brigitte Ehbel en Pierrôt van Straten uit Oud-Beijerland zitten nooit stil. Ook in deze verwarrende en onzekere tijd die de wereld treft, bruisen zij van energie en laten zij hun creativiteit in alle toonaarden zien.
Beiden zijn zelfstandige ondernemers. Brigitte heeft kapsalon L’ Ehbel in het centrum van Rotterdam en is daarnaast zelfstandig werkend kok. Pierrôt is docent Horeca aan het Albeda College en heeft een tweetal bedrijven: “010HorecaOpleidingen” en “010Horecasupport”.

“Onze bedrijfstakken zijn momenteel door de overheid stilgelegd. Samen zijn we gaan brainstormen hoe we een deel van ons weggevallen inkomen zouden kunnen genereren. Daarnaast vonden we de maatschappelijke verantwoordelijkheid, iets te kunnen betekenen voor elkaar, belangrijk. We moeten met elkaar deze moeilijke tijd doorkomen!”, zo vertellen de gedreven ondernemers

Vier hardwerkende handen, een zeer positieve instelling en een bruisende geest zorgen ook nu voor brood op de plank. Waren de bestellingen de eerste week nog mondjesmaat, nu worden de maaltijden af en aan bezorgd. “ De blije gezichten die we zien, de lieve en mooie reacties die we ontvangen in deze verdrietige tijd geeft ons een enorme boost!” .

Bevlogen als ze zijn, staan ze voor dag en dauw op om alles op tijd te kunnen bereiden en te bezorgen

Comfort food

“ Nu alle sociale contacten zijn weggevallen, bedachten wij hoe leuk het zou zijn om verbroedering en blijheid aan te bieden door middel van een maaltijd aan huis. Uit eten zonder de deur uit te hoeven gaan! Wat we leveren zijn producten met restaurantkwaliteit. We koken dagvers, kort op de aanvraag van onze gasten. We noemen het Comfort Food. Samen eten geeft gezelligheid, het laat je denken aan vroegere tijden. Wie kookte immers het lekkers, je vader, moeder, misschien opa of oma?.
Vanuit deze gedachten maken wij per week een wisselend én gevarieerd menu, rekening houdend met allergenen en anderzijds beperkingen.
Wij werken in samenwerking met Johan Kaashoek van Flowersencakes uit Oud Beijerland. Johan zorgt voor ambachtelijke zoetigheid bij het diner. Bram van der Pligt van het Wijnkasteel uit Mijnsheerenland zorgt voor een bijpassende wijn bij onze gerechten.
Dit doen we omdat we het belangrijk vinden om elkaar te steunen en te versterken. Zo maakt deze drie-eenheid ons menu compleet”

De maaltijden worden bereid in de professionele keuken van 010HorecaOpleidingen aan de horecagroothandel Zegro in Rotterdam. Dit is de locatie waar Pierrôt ook zijn koksopleiding verzorgt.

Het geheel wordt op gepaste wijze aangekleed door Brigitte Zij weet er altijd wel iets leuks van te maken. Er komen ook bestellingen binnen om als cadeau te bezorgen. “Fantastisch natuurlijk! Zeker voor mensen die nu in isolatie doorbrengen”.

De maaltijden die zij aanbieden worden geportioneerd, koel en hygiënisch verpakt in disposables, aan de deur aangeleverd of kunnen in nader overleg opgehaald worden op een locatie in Oud-Beijerland.

“Wij doen dit met grote toewijding” besluiten Brigitte en Pierrôt hun verhaal.
Via deze link leest u meer over de menu’s, de werkwijze en/of kunt u ook zelf contact opnemen.

Een bijdrage van correspondent Anita van Bruggen-Knape