Corona en de kerk: EGHW kiest voor livestream

lege de Poort eghw

De stoelen in het kerkgebouw van de Evangelische Gemeente Hoeksche Waard in Oud-Beijerland blijven de komende zondagen leeg. De zevenhonderd bezoekers van de kerk kunnen de dienst wel volgen via een livestream.

Geen makkelijk besluit, vindt kerkoudste Chris Wiegeraad. “Want we willen natuurlijk wel graag een toevluchtsoord zijn, zeker in een tijd waarin mensen angstig zijn en op zoek zijn naar steun en vertrouwen. Maar de bijbel roept op om gehoorzaam te zijn aan wat de overheid zegt. En we willen geen onnodig risico lopen.”

Samen thuis bidden in Oud-Beijerland

Wiegeraad hoopt dat mensen huiskringen gaan houden. “Zodat de dienst met groepjes van 10-15 mensen gevolgd kan worden en zodat gelovigen toch samen kunnen zingen en bidden.”

Vanuit het geloof is er vooral vertrouwen op een goede afloop, legt Wiegeraad uit. “Wij geloven dat god mensen beter wil maken. Er is een macht die groter is dan wij en die ook de baas is over ziektes. Er komt een tijd dat alles mooi en goed zal zijn. Is het niet in dit leven, dan wel in het leven na ons leven.”

Een bijdrage van Sanne Waldekker (rijnmond.nl)