Constructief Hoeksche Waard in plaats van Cromstrijen’98 HW

Namens het partijbestuur en de raadsfractie Cromstrijen ’98HW:

‘Deze naamsverandering is volledig in overeenstemming met de visie en strategie van onze partij. Niet voor niets zijn wij op 1 januari 2019 in eerste instantie van start gegaan met het behoud van onze herkenbare identiteit uit de voormalige gemeente Cromstrijen. Aan de oude naam hebben wij alleen de letters HW toegevoegd om duidelijk te maken dat wij er voor alle inwoners in de Hoeksche Waard zijn.

Uiteraard kenden destijds alleen de inwoners van de gemeente Cromstrijen ons voldoende. Het werd nu tijd om onze naam aan te passen, omdat iedereen in de Hoeksche Waard ons inmiddels kent. Zonder verlies van onze identiteit, maar door meer herkenbaar te zijn voor de hele Hoeksche Waard, moet de nieuwe naam duidelijk aangeven wie wij zijn en hoe wij werken. Dat is open, eerlijk, onafhankelijk, oplossingsgericht, luisterend naar alle inwoners en gericht op samenwerking.

Hoe kan dat dan beter dan met de naam Constructief Hoeksche Waard?’