Bibliotheek Hoeksche Waard roept op: blijf lezen!

Boeken komen uitzoeken in de Bibliotheek zit er voor nu even niet in helaas. Dat weten we inmiddels allemaal. Maar de Bibliotheek Hoeksche Waard is op zoek gegaan naar andere, creatieve oplossingen om ervoor te zorgen dat haar leden kunnen blijven lezen!

Gereserveerde boeken thuisbezorgd

Zo zijn er sinds maandag dagelijks collega’s op pad om de boeken die gereserveerd zijn bij de mensen langs te brengen. Op de fiets of in de auto, er werden heel wat biblotheektasjes aan de deuren gehangen.

Gratis af te halen boeken bij supermarkten

Ook staat er sinds vandaag in diverse supermarkten en bij samenwerkingspartners in de Hoeksche Waard een kar of kast met gratis af te halen boeken. Iedereen die wil, mag 3 boeken uitkiezen, meenemen en houden! Ook voor niet-leden!

De locaties zijn: de Rembrandt (medewerker gaat langs bij de bewoners) en Jumbo Oud-Beijerland, Plus Numansdorp, Plus Klaaswaal, Albert Heijn Strijen, Huys te Hoecke en Albert Heijn Puttershoek, Attent Heinenoord, Dorpshart Mijnsheerenland.

We krijgen ontzettend leuke reacties, mensen zijn erg blij! We checken dagelijks de voorraad en vullen dan ook weer aan.

Leestips en digitaal aanbod voor thuis

Verder hebben we diverse leestips en digitaal aanbod voor thuis samengesteld voor kinderen (en ouders) om samen te blijven lezen. Dit aanbod is te vinden op onze website: https://www.bibliotheekhoekschewaard.nl/actueel/leestips-en-digitaal-aanbod-voor-thuis0.html en we hebben dit ook uitgezet naar de scholen. Ook hierop hebben we van leerkrachten en ouders al positieve reacties mogen ontvangen.

Verrassingstas met boeken bestellen

Tot slot is het vanaf eind deze week mogelijk om bij de Bibliotheek Hoeksche Waard een verrassingstas met boeken te laten samenstellen, met boeken uit jouw favoriete genre! De tas wordt thuisbezorgd. Meer informatie volgt via onze social media kanalen en het aanmeldformulier volgt snel op onze website.

Wij doen dit allemaal als Bibliotheek Hoeksche Waard omdat we het belangrijk vinden dat mensen blijven lezen. Boeken geven ontspanning en verrijken je leven. Dat kunnen we in deze tijd wel gebruiken.