Bewoners van MorgenWonen ontvangen sleutels

De eerste bewoners van MorgenWonen in Oud-Beijerland kregen maandag 9 maart de sleutel. Een bijzonder moment, omdat de nieuwe woningen pas kort geleden zijn geplaatst. “Een heel bijzonder proces om mee te maken,” vertelt bewoner Samir Sulaiman. “Zo was het een leeg stuk grond, en binnen 1 dag stond ons huis erop.”

Samir en Sabrina Sulaiman keken uit naar de sleutel overdracht. “We zijn super blij dat dit nieuwe huis vanaf vandaag ons thuis is”, vertellen ze. Dat het huis nog ingericht moet worden, weerhoudt het jonge stel niet om er onmiddellijk intrek te nemen. Samir: “We hebben alles al gekocht, dus we starten direct met de aankleding. Vannacht slapen we voor het eerst in ons nieuwe huis”, klinkt het optimistisch.

Versnellen Wethouder Piet van Leenen: “Het is bijzonder om te zien dat de wijk de afgelopen 5 jaar zo’n revolutionaire ontwikkeling heeft doorgemaakt. Bij de start van het project Poortwijk III werden woningen nog volledig traditioneel gebouwd. Terwijl de woningen die nu zijn opgeleverd volledig verduurzaamd zijn. En bovendien snel gebouwd!”
Binnen 1 dag staat er namelijk op een leeg stuk grond een volledige en duurzame woning. Een goede manier om de woningbouw te versnellen. Precies wat gemeente Hoeksche Waard wil faciliteren en aanmoedigen. “Met het ontwikkelen én gebruiken van innovatieve woningbouw spelen we in op de veranderingen in onze samenleving. Dat is nodig om de Hoeksche Waard in de toekomst levendig te houden.

Cijfers wijzen namelijk uit dat het aantal ouderen de komende jaren toeneemt en het aantal jonge huishoudens dreigt af te nemen. Juist deze groep is van belang voor het in stand houden van voorzieningen, zoals winkels, scholen en verenigingen. Ook voor de economie en de arbeidsmarkt is het essentieel dat er voldoende mensen op het eiland zijn die de forse vraag naar personeel in het bedrijfsleven, de zorg en de dienstverlening kunnen invullen.

“Nieuwe woningen zijn dus zo snel mogelijk nodig. Daarover spreken we met alle partijen binnen de woonbranche. In dit geval realiseert VolkerWessels dit innovatieve project. Zo bouwen we samen aan een vitaal Hoeksche Waard!”

MorgenWonen In Oud-Beijerland maakt MorgenWonen deel uit van een groter geheel, project Poortwijk III. Het gaat in totaal om 14 woningen die ieder in 1 dag zijn gebouwd. Hierdoor is de overlast voor de omgeving tot een minimum beperkt en is de bouw duurzaam. “Ook voldoen de woningen aan de hoogste eisen van duurzaamheid. Ze zijn gasloos en, dankzij een groot aantal zonnepanelen, 0-op-de-meter.” De woningen dragen bij aan de ambities van de gemeente om in 2040 een energie neutrale gemeente te zijn. “Ook het feit dat deze woningen in het vrije huursegment vallen, is een lang gekoesterde wens die hier mede invulling krijgt!”, aldus Piet van Leenen.