Anita Ontmoet…

Bij het ontwaken van de dag straalt zij, ze is creatief, heeft een affiniteit met de natuur, houdt van verdieping en is zeer gepassioneerd in het werk wat zij doet.
Op zeer jonge leeftijd gooide zij het roer om. Ze gaf haar baan op en volgde haar gevoel! Ze wist wat ze wilde: “ mensen ondersteunen op hun levenspad!”.
In haar praktijk in Kinesiologie te Mijnsheerenland, waar een kopje thee al op mij stond te wachten, had ik een mooie ontmoeting met de 24-jarige Belia de Bruin.

Anita van Bruggen-Knape.


“Maar wat wilde ik nu echt”

interview Belia de Bruin

“Ik werkte in het Laboratorium als analist. Met regelmaat kwamen collega’s bij mij langs en vroegen mij om raad. Dat gaf veel voldoening. Zeker toen ik merkte dat mijn peptalk wat met hen deed.

In deze periode kreeg ik last van een terugkerende buikpijn waarvoor ik 10 jaar eerder behandeld was bij een dame die behandelingen toepaste door middel van Kinesiologie. Ik nam weer contact met haar op en maakte een afspraak.
Een van de vragen die zij mij stelde was of ik blij was met het werk wat ik deed. Enerzijds wel, anderzijds miste ik contact met mensen. Het voelde dubbel. Maar wat wilde ik nu echt? Het antwoord mocht uit mijn hart komen”.

“Wie ben ik, en wat wil ik??”

Als kind zijnde voelde ik me “anders”. Op de middelbare school liep ik niet mee in gevormde groepjes, waren mij interesses op geheel iets anders gericht dan die van de meeste klasgenootjes. Ik werd gepest. Een nare periode!

“Mijn proces bracht mij in wie ik werkelijk was” “Tja wat wilde ik?” “Het werk wat de dame deed fascineerde mij! Ze nodigde mij uit voor de open dag kinesiologie.

Daar ging mijn hart open! Ik meldde mij aan voor de eerste module en had me voorgenomen het hierbij te laten. Dat werd uiteindelijk een 4-jarige HBO opleiding, die nadat ik mijn baan had opgezegd, versneld heb afgerond in drie jaar.
Ik voelde me in een “andere” wereld. Een wereld waarvan ik blij werd. Een wereld waarin ik mezelf kon en mocht zijn. Een wereld waarin ik mezelf ontdekte.

Het was niet altijd even gemakkelijk. Vaak genoeg kwam ik huilend thuis van een pittige cursusdag. Ondanks dat wilde ik niets missen en keek ik elke keer weer uit naar de volgende ontmoeting met de cursisten waarvan de meesten 40-jarigen waren.

Mijn proces bracht mij bij wie ik werkelijk was! Mijn moeder zag mij steeds meer veranderen in positieve zin. Volgens haar was ik een bloem die open ging, tot bloei kwam en al haar prachtige kleuren liet zien aan de buitenwereld.

Dat klopt ook wel, ik leerde namelijk alle aspecten van mezelf kennen via kinesiologie. Dan pas kun je zijn wie je werkelijk bent!”

“Elke dag is een feestje voor me”

“Eenmaal mijn certificaat op zak, trok ik de stoute schoen aan en begon mijn eigen praktijk: www.belia-kinesiologie.nl”

“Via kinesiologie ga ik op zoek naar een verdiepende ondersteuning vanuit eigen kracht. Geest en lichaam zijn één. Dit doe ik door middel van spiertesten. Bij een lichamelijke klacht kan een diep onderliggende oorzaak liggen. Denk bijvoorbeeld aan emoties die zich hebben geworteld in je cellen. Iets waar de meesten geen weet van hebben. Het samen met de client zoeken naar de oorzaak werkt vaak al helend.

Zo prachtig om mensen huilend binnen te zien komen en lachend de deur uit te zien gaan.
Elke dag is een feestje voor me. ‘s Morgens strek ik mijn armen uit en zeg: ”Yes, ik mag weer naar mijn werk!” Werk dat elke dag anders is en waarvan ik van te voren niet weet hoe de dag zal verlopen.
Dat maakt het zo mooi, fijn en uitdagend!

Ik werk ook met remedies eventueel, als extra ondersteuning in een proces. Momenteel ben ik bezig mijn eigen remedies op de markt te brengen wat ik erg spannend vindt. Een behoorlijke uitdaging moet ik zeggen, maar geweldig leuk!”

Mijn werk is mijn hobby, of wellicht anders om!

Buiten deze hobby, reis ik graag, ik hou ontzettend van de natuur, maar ook culturele aspecten hebben mijn aandacht. Zo ben ik bijvoorbeeld in Egypte geweest. Het oude Egypte, zo prachtig , maar ook de stilte van de geweldige onderwaterwereld daar liet mij uren in het water liggen! Ik zing graag en ben lid van een pop-koor. Een heerlijke uiting van emoties tussen een geweldige groep lieve mensen!

Ik ben creatief. Creatief in geest en handen! Heb ik een even tijd over dan kun je mij spontaan met een kleurboek in mijn hand zien, tarotkaarten leggen, iets zien knutselen of iets op papier zien zetten als aanvulling op mijn praktijk.

Kortom ik leef ten volste en kan inmiddels zeggen: “I AM”

Mijn grote voorbeeld op aarde is ieder mens eigenlijk wel. Ik heb met zoveel verschillende mensen contact en iedereen inspireert mij op een bepaald vlak. Mijn ouders bijvoorbeeld die zijn zelf ondernemer en inspireren mij enorm in in het ondernemersvak. Buiten dat geven ze mij onvoorwaardelijke liefde. Weet je iedereen kan een voorbeeld voor je zijn. Neem nou mijn oma, zo elegant een lieflijk als zij zou ik ook willen zijn. Je kunt van ieder mens leren. Dat vind ik juist zo mooi!”

Als ik de wereld zou kunnen veranderen dan zou ik de mensheid bijbrengen om in liefde met elkaar om te gaan, elkaar in waarde te laten, om elkaars kwaliteiten in te zetten en te leven als een éénheid in plaats van in dualiteit. Hoe mooi zou dat zijn!”

Of ik een gelukkig mens ben: nou en of! Er waren ook minder goede tijden, op school bijvoorbeeld ,omdat ik “anders” was. Ik weet nu waarom en heb “anders” getransformeerd naar GELUK!


Ik spreek mijn dank uit naar Belia voor haar openheid, gastvrijheid en spontaniteit tijdens het boeiende gesprek!

Anita van Bruggen-Knape