86-jarige Hoeksche Waarder overleden aan gevolgen coronavirus

coronavirus

Statement burgemeester Lokker

De 86-jarige Hoeksche Waarder, die sinds afgelopen woensdag in het Ikazia ziekenhuis was opgenomen, is helaas overleden aan de gevolgen van het coronavirus. De man woonde in het dorp Oud-Beijerland. Burgemeester Lokker heeft inmiddels contact gehad met de nabestaanden van de man: “Mijn gedachten zijn bij de familie en vrienden. Dit is natuurlijk een intens verdrietige situatie en wij zijn aangeslagen. Ik heb de nabestaanden gecondoleerd en mijn steun aangeboden. Ik wens hen veel kracht in deze moeilijke tijd. Het is belangrijk dat de familie en andere nabestaanden nu de rust en de ruimte krijgen om te rouwen. Ik roep iedereen dan ook op om hun privacy te respecteren.”

Nadat de man afgelopen woensdag in het Ikazia ziekenhuis werd opgenomen vanwege een urineweginfectie, kreeg hij luchtwegklachten en werd hij uit voorzorg in isolatie geplaatst. Daarna werd duidelijk dat de man besmet was met het coronavirus, waaraan hij vandaag is bezweken. De GGD Zuid-Holland Zuid heeft inmiddels alle contacten van de man in beeld. De bron van de besmetting is nog steeds onduidelijk. Het RIVM en de GGD Zuid-Holland Zuid zijn nog hard aan het werk om die te achterhalen.

Burgemeester Lokker: “Als gemeente begrijpen we heel goed dat dit trieste sterfgeval veel vragen oproept bij inwoners en media. Tegen al die mensen zou ik willen zeggen: volg de richtlijnen van het RIVM:  hoesten en niezen in de elleboog, vaak en goed handen wassen en papieren zakdoekjes gebruiken.”

De GGD Zuid-Holland Zuid heeft voor de gemeente Hoeksche Waard geen nieuwe adviezen gegeven. De GGD heeft wel de twee medewerkers van de ambulance waarmee de man is vervoerd en de twee huisartsen die de man hebben bezocht, geadviseerd om uit voorzorg thuis te blijven en niet aan het werk te gaan. Zorgprofessionals hebben een zogeheten hoog zorgprofiel. Zij werken immers zeer intensief met mogelijk kwetsbare mensen.