Zevenklapper tijdens derde deel Regio West-competitie te Alblasserdam

Een nieuwe maand, een nieuwe wedstrijd en voor de zwemploeg van ZVS de tweede krachtmeting van 2020. Het ging deze keer om het derde deel van de Regio West-competitie welke werd gezwommen in Alblasserdam, een voor ons vertrouwde omgeving. Door een aantal afmeldingen waren we met slechts elf zwemmers aanwezig.

Deelnemende verenigingen: DWF (Sliedrecht), ZPC Numansdorp, SGGO (Startgemeenschap Goeree-Overflakkee), ACZ (Capelle aan den IJssel), De Kempvis (Spijkenisse) en ZV Strijen.

De wedstrijd begon gelijk goed, ZVS tekende bij de jongste meisjes voor de top drie op de 100 meter rugslag. Lieve van den Berg behaalde goud, Jana Willemstein zilver en het brons was voor Lisa Maat. Naast eremetaal zwommen zij allen ook een nieuw PR. Lynn Schoester viel buiten de prijzen maar keerde eveneens na een tijdsverbetering van acht seconden huiswaarts met een nieuw PR. Later deze middag wachtte hen ook de 50 meter vrije slag waarbij ZVS beslag wist te leggen op twee medailles. Voor Van den Berg wachtte wederom goud, Willemstein behaalde opnieuw een zilveren plak. Liesa Maat viel dit keer buiten de medailles, ze werd vijfde ondanks dat ze vier seconden van haar oude tijd af had weten te zwemmen.

Nieuwe PR’s zwemmen en buiten de prijzen vallen, het overkwam Grace van den Berg, Evelien van Leenen en Jens van Mastrigt op de 100 meter vrije slag. Later op de wedstrijd verbeterde Jens van Mastrigt zich op de 100 meter rugslag met maar liefst negen seconden.

In navolging van de jeugdzwemmers wist ook Renzo van Boven een nieuw PR te zwemmen. Op de 200 meter wisselslag bij de heren snoepte hij welgeteld 0,3 seconden van zijn oude tijd af. Alle kleine beetjes helpen.

Renske van Antwerpen behaalde tweemaal brons. Na de 100 meter vlinderslag, waarbij de zeven seconden sneller was dan voorheen, kon ze geheel onverwacht na de 50 meter vrije slag nogmaals eremetaal ophalen.

Deze dag leverde ons uiteindelijk zeven medailles op.

Goud:
Lieve van den Berg (100 meter rugslag en 50 meter vrije slag)

Zilver:
Jana Willemstein (100 meter rugslag en 50 meter vrije slag)

Brons:
Lisa Maat (100 meter rugslag) en Renske van Antwerpen (100 meter vlinderslag en 50 meter vrije slag)