Werkzaamheden zwembaai liggen op schema

Sinds enige weken wordt er hard gewerkt aan de zwembaai bij de Oude Tol in Oud-Beijerland. De gemeente wilt graag dat de zwembaai officieel als veilig wordt aangemerkt. De zwembaai komt dan op de zwemwaterkaart van provincie Zuid-Holland te staan.
Dit kan echter alleen als zwemmers zich houden aan de regels. Het zwemmen binnen de ballenlijn is één van deze regels. Ook moet de afstand van de oever tot de vaargeul officieel minimaal 50 meter zijn. Dat is nu niet het geval. Om toch aan die 50 meter te komen, heeft de gemeente Hoeksche Waard de volgende afspraken gemaakt met Rijkswaterstaat:

•        De gemeente graaft de zwembaai landinwaarts 5 meter verder uit. Dit betekent dat ook de ballenlijn 5 meter verder naar binnen wordt verlegd.

•        Rijkswaterstaat verlegt de vaargeul 5 meter naar het noorden.

De baai moet voor het nieuwe zwemseizoen – 1 mei – gereed zijn. De aannemer ligt op schema.

Foto: Jacob Haan