Verlies ‘s-Gravendeel tegen DFC

VV S-Gravendeel

’s-Gravendeel is zonder punten teruggekeerd uit Dordrecht.

DFC was in de rommelige beginfase de ploeg met wat meer balbezit. Maar na ruim een kwartier spelen kreeg ’s-Gravendeel meer grip op de wedstrijd. De eerste echte doelrijpe kans was na negentien minuten voor ’s-Gravendeel. Een scherp aangesneden vrije trap van Alwin van der Werff kon maar net door een DFC verdediger tot hoekschop verwerkt worden. De hierop volgende hoekschop leverde voor ’s-Gravendeel niets op.

’s-Gravendeel had niet lang hierna het geluk dat Matthijs Jongeneel voorlangs schoot. De Dordte-naren voerden de druk wat meer op. Doelman Ricardo Bakker had geen problemen na een kopbal van John van de Broek. ’s-Gravendeel bestookte tweemaal van afstand het doel van DFC. Eerst was het doelman Daniël Jansen die een knappe redding verrichtte na een uithaal van Alwin van der Werff. Daarna ging een vrije trap van ongeveer achttien meter van Luc Rozendaal hoog over. Vlak voor het rustsignaal was er een achterstand voor ’s-Gravendeel. Door een fout in de verdediging van ’s-Gravendeel kwam Humphrey Williams in balbezit en met wat hulp van de wind verdween de bal achter Ricardo Bakker, 1-0.

Regelmatig gebeurt het dat er kort na de rust gescoord wordt. Dit was nu ook het geval. Na vier minuten spelen kwam DFC op 2-0. Er waren wat spelers bij ’s-Gravendeel die de bal na een vrije trap niet konden raken. Dat deed DFC speler Matthijs Jongeneel wel en hij zette de 2-0 op het scorebord.

Dat de achterstand voor ’s-Gravendeel niet groter werd kwam doordat John van de Broek de bal net naast kopte. ’s-Gravendeel probeerde uit alle macht tot scoren te komen en verscheen wat gevaarlijker voor doelman Jansen. De Dordtse keeper had eerst weinig problemen met een schotje van Reinier Toes, maar enkele tellen later was Toes wel trefzeker. Na een pass van Luc Rozendaal bracht hij de stand terug naar 2-1.

Met nog een kwartier spelen begaf het spel zich merendeels op de helft van DFC. Maar wat ’s-Gravendeel ook probeerde, het kwam niet tot scoren. Na een voorzet van Reinier Toes kon Sven Akkerman al glijdend net niet bij de bal komen en werd een kopbal van Luc Rozendaal door een DFC verdediger van de lijn gehaald. ’s-Gravendeel moest dus na negentig minuten en een beetje het tweede competitieverlies in 2020 incasseren.

Volgende week speelt ’s-Gravendeel op sportpark De Trekdam tegen Dilettant, aanvang 14.30 uur.

Opstelling DFC:

Daniël Jansen, Matthijs Jongeneel, John v/d Broek (Gareth Gallagher), Rick Baas (Marco van Pelt), Ruben Dijkema, Robin Ramesar, Humphrey Williams (Mike v/d Pol), Job v/d Heuvel, Marlon Kramer, Marc van Rooij, Wesley Loos

Opstelling ’s-Gravendeel:

Ricardo Bakker, Joeri van Ast, Jordy Westein, Luc Rozendaal, Job v/d Vorm, Jorrit van Driel (60ste Maurits Kuiper), Leon de Jong, Alwin v/d Werff, Ryan Aarnoudse (60ste Zoey Hoogwerf), Sven Akkerman, Jelle v/d Starre (69ste Reinier Toes)

Arbiter: J. van Drunen uit Maasdam

Scoreverloop:

45ste 1-0 Humphrey Williams

49ste 2-0 Matthijs Jongeneel

75ste 2-1 Reinier Toes

Gele kaarten:

John van de Broek (DFC) en Jordy Westein (’s-Gravendeel)