Ventura Sport verder in degradatienood na nederlaag bij Conventus

Ventura Sport

Na 2 overwinningen op rij ging Ventura Sport zaterdagavond bij Conventus in Zwijndrecht pijnlijk onderuit. Ventura verloor met 18-16.

Voor de wedstrijd was het verschil op de ranglijst 2 punten tussen beide ploegen. Een overwinning zou Ventura Sport dus naast Conventus brengen. In de beginfase leek het de goede kant op te gaan. De Strijenaren kwamen goed uit de startblokken en pakten een 1-3 voorsprong. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg Ventura echter steeds meer moeite met de fysieke overmacht van Conventus en ontbrak aanvallend het geduld om tot goede kansen te komen. De Zwijndrechtse thuisploeg kon met een 10-8 voorsprong gaan rusten.

In de 2e helft pakte Ventura de handschoen op en knokte zich terug in de wedstrijd. Bij 11-11 kwamen ze weer op gelijke hoogte. Op dat moment leek de wedstrijd even te kantelen, maar zwak verdedigen, gehaast aanvallen en matig afronden zorgden ervoor dat de thuisploeg bij 12-12 4 doelpunten op rij kon scoren en uitlopen naar 16-12. Hoewel Ventura dat verschil nog wist terug te brengen naar 2 doelpunten was daarmee de wedstrijd wel beslist. Eindstand 18-16.

Coach Marcel Versteeg, die vorige week bekend maakte aan het einde van het seizoen te stoppen bij Ventura, was na afloop teleurgesteld. “We hadden vandaag een grote stap kunnen zetten naar lijfsbehoud, maar behalve in de openingsfase hebben we vooral achter de feiten aangelopen. Aanvallend te weinig geduld en overleg en verdedigend niet opgewassen tegen de power van Conventus en te naïef. Al met al een flinke streep door de rekening. Maar goed, er zijn nog 5 wedstrijden te spelen en nog 10 punten te halen, dus we geven het zeker nog niet op. Zaterdag komt ADO op bezoek in Strijen en dan gaan we er weer volle bak in.”

Doelpuntenmakers Ventura Sport: Lotte Buitendijk 3x, Marlijn Schaap 3x, Arnold in ’t Veld 3x, Sanne Buitendijk 2x, Siebe Buitendijk 2x, Thomas Zoeter 1x, Steven Heesterman 1x, Jurrian Quist 1x.

Stand 3e klasse G:

1. DVS ’69 9-16

2. ACKC 9-13

3. GKV (H) 9-12

4. ADO 9-12

5. Conventus 9-8

6. NIO 9-7

7. Ventura Sport 9-4

8. Gemini 9-0

Op zaterdag 15 februari speelt Ventura Sport de Hoeksche Waardse derby, thuis tegen ADO. Aanvang om 16:15 uur in de Apollohal.