Vanaf 1 maart ook dagbesteding op zaterdag bij Zorgwaard

Er bestaat veel belangstelling voor de dagbesteding van Zorgwaard. Zelfs zo veel belangstelling dat deze zorgorganisatie vanaf 1 maart ook op zaterdag activiteiten aanbiedt in Strijen en in Oud-Beijerland. Dit betekent goed nieuws voor ouderen die ook in het weekend graag onder de mensen komen.

Op dit moment biedt Zorgwaard doordeweeks, op verschillende locaties in de Hoeksche Waard, dagbesteding. Toch hebben veel ouderen juist in de weekenden behoefte aan gezelschap. Nu de vraag naar dagbesteding toeneemt én er ook in de weekenden behoefte is om aan dagbestedingsactiviteiten deel te nemen, breidt de zorgorganisatie uit.

Zorgmanager Muriëlle de Landsheer zegt daarover: ‘Zo zorgen we ervoor dat mensen die op dit moment wachten op een plek bij onze dagbesteding, toch snel terecht kunnen. Bovendien hebben we hen dan ook iets op de zaterdagen te bieden. Dat is belangrijk, want dagbesteding draagt bij aan het behouden of zelfs vergroten van hun zelfredzaamheid en het vermindert eenzaamheid. Daarnaast is dagbesteding ook voor mantelzorgers een uitkomst. Terwijl onze activiteitenbegeleiders ervoor zorgen dat de cliënt een zinvolle en een leuke dag heeft, kan de mantelzorger even op adem komen.’

Activiteiten
Dagbesteding bij Zorgwaard is op basis van indicatie mogelijk op de locaties Rembrandt in Oud-Beijerland, Immanuël in ’s-Gravendeel, ‘t Huys te Hoecke in Puttershoek en Hoge Weide in Strijen. De begeleiders stemmen de activiteiten af op de persoonlijke, dagelijkse routine van de cliënten. De activiteiten bestaan onder andere uit geheugenspelletjes, schilderen, koken of bewegen. Daarnaast worden er uitstapjes georganiseerd. Voor meer info: 078 676 92 25.

[bijschrift bij foto:] Deze Zorgwaard-cliënten komen met veel plezier naar de dagbesteding. Binnenkort kan dat ook op zaterdag. Foto: Qphoto.