Terug naar 1975

In aflevering 67 gaan we terug naar de maanden april en oktober van het jaar 1975. Op 19 april brandt het hotelschip Prinses Irene af in Keulen. Het schip met patiënten van De Zonnebloem aan boord vergaat en 22 mensen komen om. Sneeuwval in oktober is vrij zeldzaam in ons land, sneeuwval in de eerste helft van oktober des te meer. Op 13 oktober 1975 was dat wel anders. Een gebied met neerslag trok over ons land en leverde op meerdere plaatsen een sneeuwdek op  van enkele centimeters! Tot op de dag van vandaag is dat de vroegst bekende dag met een sneeuwdek in ons land. In oktober 1975 stond de Nederlandse groep The Tumbleweeds met het nummer Somewhere Between in de Top 40. De single stond 10 weken in de lijst met als piekpositie een 2e plaats.

Presentatie: Hans en Arjanne Kranendonk
Techniek : Hans Kranendonk
Uitzending: Zondag 1 maart 2020 van 14.00 – 15.00 uur