SHO – Forum Sport


Terwijl het nieuwe decennium al 31 dagen oud was kon SHO eindelijk weer eens in eigen huis de kunsten vertonen. Voor trainer Fakkel is het nog steeds puzzelen, aanvoerder Dennis Groosjohan is na de ingreep aan zijn knie nog niet speelklaar en Giovanni Breevaart heeft al een paar weken last van een irritante voetblessure. Daarnaast was het voor Robin Winkels toekijken vanwege de rode kaart die hij vorige week kreeg na afloop van Die Haghe-SHO

De vacature centraal achterin loste de SHO-trainer op met een basisplaats voor Aron van Schaik. De 19-jarige verdediger, kleinzoon van oud-eerste elftalspeler Cees Weeda (ook nog jarenlang deel uitmakend van de Ledenraad van SHO), doorliep de jeugdopleiding van Spijkenisse en maakte aan het eind van vorig seizoen -in navolging van Danny Kerpel een jaar eerder- de overstap naar SHO.

Na de uitermate povere prestaties in de maand januari had de Fakkel-formatie tegen Forum Sport wel wat goed te maken. Zeker ook gezien de nederlaag die SHO leed in de openingswedstrijd van de competitie. In Voorburg kwam SHO twee keer op achterstand maar invaller Ricky Bokhoven bracht de Beijerlanders tweemaal weer langszij. Toen het er in die wedstrijd op ging lijken dat SHO de winst voor het grijpen had sloegen de gastheren in de slotfase toe met uiteindelijk een 4-2 nederlaag voor SHO tot gevolg.
Op de zonnige maar winderige Kikkershoek was het lastig voetballen, zeker ook omdat de wind min of meer diagonaal over het veld stond. Er kon door beide teams nauwelijks van windvoordeel worden geprofiteerd. In het eerste bedrijf viel voor de aanwezigen weinig te genieten en spektakel voor de doelen was ver te zoeken. Halverwege de eerste helft was er een mogelijkheid voor Ricky Bokhoven die vanaf de rand zestien de bal naast het doel schoof. Na meer dan een half uur spelen was er een schot van Hugo van Diepenbeek wat door Konings goed werd verwerkt.
Bij de gasten was toen al Luuk Goedbloed na een ongelukkige botsing met Esra Pieters vervangen door Marc du Chatinier. De geblesseerde was in de heenwedstrijd nog tweemaal trefzeker geweest.


De meeste toeschouwers zullen blij zijn geweest met het rustsignaal van scheidsrechter Dorrestein om zich te kunnen laven aan een bak koffie.
In deel twee ging het getob en geploeter van weerskanten onverminderd verder al leek het erop dat de gasten toch beter met de omstandigheden konden omgaan. Het spel ging zich meer en meer op de SHO helft afspelen. Na een uur een grote kans voor Forum Sport, Edoardo Saurwalt schoot hard op de vuisten van Peter Konings. Kort daarna de eerste wissel bij SHO. Mitch Fransen, deze week vader geworden, mocht gaan douchen en voor hem kwam de weer herstelde Jasper Huisman, die al twee minuten na zijn entree zag hoe Mike de Graaf na een hoekschop ongehinderd kon binnenkoppen: 0-1. Goed beschouwd speelde Forum Sport daarna een gewonnen wedstrijd. SHO wist vrijwel niks meer af te dwingen en de sluitpost van Forum Sport hoefde zich hoegenaamd niet in te spannen.
Voor een mogelijk slotoffensief bracht Fakkel voor het laatste kwartier met Timo van Bennekom (23) nog een hoofdmachtdebutant. Nog voor dat de wissel effect kon sorteren viel de 0-2. Na een slecht verwerkte hoekschop verraste invaller Du Chatinier met een listig ”hakkie” de complete SHO-afweer, doelman Peter Konings incluis.
Daarna werd aan SHO-kant de symbolische witte vlag gehesen, niet als vrijwillige overgave maar meer als vorm van erkenning van de Voorburgse overmacht. Het worstelende SHO mocht van geluk spreken -of had het geluk- dat Forum Sport een paar opgelegde kansen niet wist te benutten anders had na negentig minuten een nog smadelijkere nederlaag op het bord gestaan. In de slotfase kwam Joost Both als breekijzer nog in het veld voor Aron van Schaik maar ook die ingreep sorteerde geen effect meer.  
Door de nederlaag is SHO nu ook de ongeslagen status op eigen veld kwijt. Omdat in de laatste wedstrijden vrijwel geen kansen konden worden afgedwongen en in de zes tot dusver afgewerkte uitbeurten de teller ook nog op nul staat (doelcijfers 4-14) begint er nu toch wel (sluier)bewolking boven SHO’s thuishaven te ontstaan.

Man of the match werd Aron van Schaik, hij kreeg het door peetdeflowerman.nl beschikbaar gestelde boeket.

Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Aron van Schaik, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Esra Pieters; Kevin Angel, Mitch Fransen, Ricky Bokhoven.
Wissels:
63’ Jasper Huisman voor Mitch Fransen
76’ Timo van Bennkom voor Esra Pieters
83’ Joost Both voor Aron van Schaik
Doelpunten:
65’ 0-1 Mike de Graaf
78’ 0-2 Marc du Chatinier
Kaarten:
Scheidsrechter Gerben Dorrestein uit Loenen aan de Vecht had geel voor Sebastiaan van Beek van Forum Sport.

08-02-2020 Heinenoord – SHO
Komende zaterdag staat de Hoeksche Waardse derby Heinenoord-SHO op het programma. Dit keer een duel tussen twee elftallen die bepaald niet in grootse vorm steken. Het is daarmee zo goed als onmogelijk om een voorspelling over de uitslag te doen.
Let op: deze wedstrijd begint om 17.00 uur!