SHO – Brielle


Na de drie nederlagen na de jaarwisseling moest SHO uitgerekend tegen Brielle proberen om de weg omhoog weer in te slaan. De fusieclub is juist op De Kikkershoek een ware angstgegner voor SHO gebleken omdat in de drie voorgaande duels de punten steeds mee naar het Geuzenpark werden meegenomen. In het seizoen 2015-16 werd het 1-2, in het seizoen 17-18 werd het 0-5 en vorig seizoen 0-1.
De puzzel voor trainer Sander Fakkel was er niet eenvoudiger op geworden omdat naast de nog steeds afwezige Dennis Groosjohan ook zijn kompaan in de verdediging Danny Kerpel geblesseerd moest toekijken. Het centrale duo achterin werd nu gevormd door Aron van Schaik en Bob Bison met Kevin Angel als linksachter met offensieve drang. Rechtsback natuurlijk zoals al het hele seizoen Andrew van Tiggelen.


Net als begin november was het weer een dubbelprogramma van zowel SHO 1 als SHO 2 tegen het eerste en tweede elftal van Brielle. Drie maanden geleden won het team van Alex de Graaf de voorwedstrijd met 3-0 en ging vervolgen de Beijerlandse hoofdmacht -pas in blessuretijd- met  2-0 ten onder.
Dit keer won het tweede het duel met 5-1 en of dat nou echt een goed teken zou zijn voor de volgende wedstrijd op het hoofdveld?
Met de -wederom straffe- wind in de rug begon SHO aan het karwei. Na zeven minuten een eerste mogelijkheid voor Esra Pieters, die uit de draai de bal te weinig vaart kon meegeven. Daarna werd het, mede door de omstandigheden, meer draverij dan hoge school dressuur. Voor beide doelen was er weinig spektakel te beleven.


Precies bij het begin van het tweede kwart van het duel kreeg SHO een vrije trap op circa 22 meter van het doel te nemen. Mitch Fransen dwong met een strakke trap de doelman tot een fraaie zweef/safe. De daarop volgende corner leverde niks op.
Het meeste gevaar van de gasten kwam van Jazzy Adams maar het duo Bison/Angel kon de meeste problemen de baas. In de staart van de eerste helft zowaar nog enige reuring binnen het zestienmetergebied. Helaas kon ook Jasper Huisman niet vol afdrukken en werd met dubbelblank op het bord de rust gehaald.
Op de tribune werd de tweede helft toch met enige reserve tegemoet gezien. Twee weken geleden was SHO tegen Forum Sport ook met windvoordeel gestart en ging het na de rust uiteindelijk toch mis met 0-2 als eerste thuisnederlaag. Dus was de vraag in de rust bij de trouwe aanhang of de SHO afweer nu wel zou standhouden.


De ongewijzigde teams gooiden wat meer de remmen los waardoor het voor de toeschouwers aangenamer kijken werd. Tien minuten na de rust moest Peter Konings na een snelle uitval vol aan de bak. De doelman wierp zich risicovol voor de voeten van de doorgebroken Briellenaar en had pas in tweede instantie het leer onder controle. Volgens de prima leidende scheidsrechter Tol ging de sluitpost van SHO bij zijn actie niet over de schreef en volgde geen sanctie. Na bijna een uur spelen kopte Mitch Fransen een voorzet van de linkervleugel goed in maar doelman Lieshout tikte de bal corner.
Daarna leek Adams zijn club naar de winst te schieten maar het feest ging wegens buitenspel niet door.


In de slotfase werd het van weerskanten afwegen van de risico’s, wel of niet voor de volle winst gaan of het ene puntje koesteren. In de slotfase werd invaller Joost Both nog bijna matchwinner. Een schot van de lange aanvaller werd net voldoende van richting veranderd en in blessuretijd werd een inzet van hem uit de doelmond weggehaald. Zo bleef de brilstand negentig minuten op het bord.


Man of the match werd Robin Winkels, hij kreeg het door peetdeflowerman.nl beschikbaar gestelde boeket.
In twintig jaar sportpark Kikkershoek is het nog maar de negende keer dat een competitiewedstrijd van SHO in 0-0 is geëindigd. Het laatste duel dat doelpuntloos bleef was op 10 september 2016 SHO-Rijsoord. Bij SHO zat toen nog Richard Middelkoop op de bank en bij de ”kraaien” had Gijs Zwaan het voor het zeggen. De langharige trainer zag op de tribune hoe zijn nieuwe club -Brielle- net als SHO het net niet wist te vinden.
Vanwege de voorjaarsvakantie ligt de competitie twee weken stil. Op 7 maart is het vervolg met voor SHO de uitwedstrijd tegen Voorschoten’97 en dan komt een week later koploper Poortugaal op bezoek in Oud-Beijerland.


Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Aron van Schaik, Bob Bison,Kevin Angel; Robin Winkels,  Ingmar van Bruggen, Tommy Reedijk; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Esra Pieters.


Wissels:
61’ Ricky Bokhoven voor Esra Pieters
72’ Rowdy Rijsdijk voor Tommy Reedijk
76’ Joost Both voor Aron van Schaik


Kaarten:
Scheidsrechter Frank Tol uit Amersfoort had geel voor Jasper Huisman en Rowdy Rijsdijk van SHO.