OSV wint in oefenduel van Spartaan ’20

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland en Spartaan’20 hebben er dinsdagavond op sportcomplex Olympia lustig op los gescoord. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats wist het vriendschappelijke duel, na een 4-2 ruststand, uiteindelijk met 5-3 te winnen. Voor het team van trainer Omar Khan was het ook belangrijk om het juiste ritme van de laatste weken vast te houden. Het team vertoeft immers op de tweede plaats (achter TOGB) in de eerste klasse B, maar is met 25 treffers niet de meest scorende formatie. In de openingsfase was het balbezit dan ook voor de bezoekers, maar zij lieten zich al snel verrassen door het spel van de thuisploeg, dat al meteen doelgerichter was. Zo was het Shurnel François, die in de 11e min. al de vrije ruimte over de rechterkant indook om vervolgens de doelman te passeren: 1-0. Niet veel later was Marco van Daalen, die hetzelfde kunstje nog eens uithaalde over de linkerflank en voor de 2-0 zorgde. De bezoekers slaagden er in deze fase niet in om de schoten op het OSV-doel, waar doelman Jurre Roeling voor de eerste keer zijn opwachting maakte, tussen de palen te krijgen. Maar nadat Marco van Daalen in de 38e min. de Spartaan-doelman nog redding zag brengen, was deze een minuut later wel kansloos, toen Kenzo Sanches een voorzet van diezelfde Marco van Daalen vanaf de rechterflank op knappe wijze binnen schoot: 3-0. Twee minuten later al was het Shurnel François, die een voorzet van Marco van Daalen vanaf de rechterkant tegendraads in de bovenhoek deed belanden: 4-0. Spartaan deed vervolgens snel iets terug en het was Batuhan Saglam, die de bal hoog in de korte hoek achter doelman Jurre Roeling wist te schieten: 4-1. Op slag van rust was het ook nog Xavier Akinrinbola, die wist te profiteren van een misverstandje in de OSV-afweer en de OSV-doelman opnieuw wist te passeren: 4-2. In de tweede helft was het een kwestie van tegenhouden voor de thuisploeg, daar de bezoekers zich nu beter op het aanvalsspel van de thuisploeg hadden ingesteld. Spartaan bleef het echter (teveel) zoeken in de combinaties, die echter voortdurend strandden rond de 16-meterlijn. OSV wist in de 65e min. daarentegen wel te scoren, toen Thomas Lagerweij met een pass Shurnel François een vrije doortocht naar het Spartaan-doel wist te bieden: 5-2. Maar in de 72e min. lukte het de bezoekers dan toch om na een goed lopende aanval via Xavier Akinrinbola de achterstand te verkleinen: 5-3. Lichtflitsen en gerommel op de achtergrond deden inmiddels het ergste vrezen voor het verdere verloop van de wedstrijd, maar tot het laatste fluitsignaal van de weer prima leidende arbiter Yusuf Durgunsu bleven druppels uit. Na het laatste fluitsignaal ging het noodweer meteen los in Oud-Beijerland en was het sneeuwscheppen geblazen voor de aanwezige automobilisten op het parkeerterrein.

Zaterdag 7 maart a.s. hervat OSV de competitie om 14.30 uur weer met een uitduel op sportcomplex Schenkeldijk tegen Dubbeldam. Spartaan’20 gaat op zondag 1 maart a.s. al weer voor de competitie op bezoek bij VC Vlissingen. OSV Oud-Beijerland – Spartaan’20 5-3 (4-2): 11. Shurnel François 1-0; 13. Marco van Daalen 2-0; 22. Kenzo Sanches 3-0; 24. Shurnel François 4-0; 31. Batuhan Saglan 4-1; 43. Xavier Akinrinbola 4-2; 65. Shurnel François 5-2; 72. Xavier Akinrinbola 5-3. OSV Oud-Beijerland speelde vanavond met: Jurre Roeling –– Bas Koelemeijer, Loek Visser (46. Youri van Ruiven), Wesley Koedam en Jurriaan Lindhout (70. Loek Visser) –– Thomas Lagerweij, Tim Wiendels, Shurnel François en Nick van Dijk –– Kenzo Sanches en Marco van Daalen.