OSV pakt tweede periode tegen BZC/Zuiderpark

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op een winderig en koud sportcomplex “Olympia” goede zaken gedaan. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats behield, na een 3-0 ruststand, door een 6-1 overwinning tegen BZC/Zuiderpark niet alleen de koppositie, maar verzekerde zich tevens van de tweede periode.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was er vanmiddag beslist geen sprake van eenrichtingsverkeer in het duel tussen OSV en BZC/Zuiderpark. Het team van trainer Frans van Helden trok zich allesbehalve terug op de eigen helft, maar zocht waar mogelijk zo snel mogelijk de aanval. Het verschil zat hem vanmiddag voornamelijk in de afwerking, die bij de thuisploeg beter verzorgd was.

Al in de 6e min. nam de thuisploeg de leiding. Het was Marco van Daalen, die uit een pass van Ilyas Edir vrij voor BZC-doelman Juan Bekmy verscheen en de bal met een wippertje over de doelman in het doel deed belanden: 1-0. Ook de bezoekers lieten zich zien, maar een inzet van Eldrick Cristina werd in de 14e min. met de vingertoppen door OSV-doelman Serhan Tenekecioglu ten koste van een hoekschop uit de hoek gedoken. Het antwoord van de thuisploeg was echter in de 16e min. doeltreffender. Dit keer was het in de omschakeling een diepe bal van Ilyas Edir op Marco van Daalen, die op snelheid iedereen voor bleef en de 2-0 achter de BZC-doelman wist te schieten. Een identieke situatie deed zich voor in de 26e min., toen Jurriaan Lindhout in de diepte Kenzo Sanches vond. De spits hield het hoofd koel en liet de doelman opnieuw kansloos: 3-0. Ondanks de achterstand bleven de bezoekers zich kansen scheppen. Zo was het Rudrick Pop, die in de 35e min. na een lange solo van dichtbij rakelings over het OSV-doel schoot en twee minuten later was het Marwin Richard, die na matig verdedigen van de thuisploeg de bal rakelings naast schoot. De tweede helft was nauwelijks begonnen of de thuisploeg wist al weer te scoren.

Bij een poging de keeper te ontwijken op de rand van de “16” kwam Ilyas Edir ten val. Arbiter Jaap van Drunen zag er in de 49e min. een overtreding in en het was OSV-aanvoerder Stephan Baaij, die de vrije trap via de doelpaal op fraaie wijze binnen schoot: 4-0. Maar ook in de 54e min. slaagde Marwin Richard er niet in om na een solo over de achterlijn OSV-doelman Serhan Tenekecioglu te passeren. Lange tijd gebeurde er vervolgens weinig voor de beide doelen. Maar nadat een schot van Eldrick Cristina van dichtbij nog werd geblokt en Marwin Richard zijn inzet over de kruising had zien gaan, was het in de 78e min. opnieuw de thuisploeg, die uit een snelle tegenaanval wist te scoren. Na een pass in de diepte op Marco van Daalen werd de bal breed gelegd op de meegelopen invaller Shurnel Francois, die van dichtbij kon afronden: 5-0. Drie minuten later was het echter alweer raak aan de andere kant. Nadat Ilyas Edir een dot van een kans voor de thuisploeg om zeep had geholpen, was het dit keer uit een snelle omschakeling invaller Hensiomar Nicolina, die – tot onvrede van de OSV-doelman – van de laksheid in de OSV-verdediging wist te profiteren: 5-1. Het was diezelfde snelle Hensiomar Nicolina, die twee minuten later opnieuw alleen op de OSV-doelman mocht afgaan, maar van scoren kon worden afgehouden. Uit de tegenaanval was het de thuisploeg, die dit keer wel scoorde. Bij een diepe bal van Ilyas Edir op de snelle Marco van Daalen, wist de BZC-doelman de bal op de “16” niet te raken en kon de OSV-aanvaller de bal in de 83e min. in het verlaten doel

schieten: 6-1. Invaller Jan Jaspers liet even later zijn kans op een doelpunt aan zijn neus voorbij gaan door de bal naast een verlaten doel te schieten. Ook een strafschop wist de thuisploeg in de slotminuut niet te benutten, nadat invaller Patrick Korpel in het 5-metergebied onderuit werd geschoffeld. Doelman Juan Bekmy koos de goede hoek bij de trap van Ilyas Edir en zo bleef het bij een 6-1 eindstand.

De rustig leidende arbiter Jaap van Drunen uit Maasdam toonde in het sportieve duel gele kaarten aan de OSV-spelers Kenzo Sanches en Loek Visser; aan de zijde van BZC/Zuiderpark zagen Eldrick Cristina, Bryan Pereira, Raishelon Rosa en Juan Bekmy de gele kaart. Man van de wedstrijd aan OSV-zijde was vanmiddag Marco van Daalen. Bij de bezoekers maakte de geblesseerd uitgevallen Raishelon Rosa een sterke indruk.

De komende twee weken is er geen programma. Op zaterdag 7 maart a.s. gaat OSV dan weer op sportpark “Schenkeldijk” in Dordrecht op bezoek bij Dubbeldam, dat vandaag bij Dilettant de punten moest achterlaten (2-1). BZC/Zuiderpark ziet runner-up Nieuwerkerk, dat in eigen huis Zwarte Pijl wist te kloppen (2-1), aan “De Vaan” op bezoek komen. Zwarte Pijl gaat naar SSS, dat bij Groote Lindt niet verder kwam dan een 2-2 puntendeling. Gravendeel, dat zich bij FC IJsselmonde liet verrassen (4-3), treft op “De Trekdam” IJVV de Zwervers, dat thuis met 3-2 zegevierde over VVOR. Op zaterdag 14 maart komt Gravendeel dan weer voor een echte streekderby bij OSV op sportcomplex “Olympia” op bezoek. OSV Oud-Beijerland – BZC/Zuiderpark 6-1 (3-0): 6. Marco van Daalen 1-0; 18. Marco van Daalen 2-0; 26. Kenzo Sanches 3-0; 49. Stephan Baaij 4-0; 78. Shurnel Francois 5-0; 81. Hensiomar Nicolina 5-1; 83. Marco van Daalen 6-1. OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Loek Visser, Quinton Burk, Wesley Koedam en Jurriaan Lindhout –– Edinho Piqué (46.Patrick Korpel), Stephan Baaij (60. Shurnel Francois), Ilyas Edir en Thomas Lagerweij –– Kenzo Sanches (46. Jan Jaspers) en Marco van Daalen.

BZC/Zuiderpark: Juan Bekmy –– Nathaniel Werleman, Raishelon Rosa (71. Randy Teunisse), Bryan Pereira en Lucien Juliana –– Rudrick Pop, Roushén Maria, Marwin Richard en Reylison Otto (46. Hensiomar Nicolina) –– Eldrick Cristina en Julius Rosa.