Nieuwbouwproject Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel officieel gestart

Nieuwbouwproject Bij de Watertoren

Aan de rand van het dorp, naast het water de Dordtsche Kil, verrijst een prachtige nieuwe woonwijk: Bij de Watertoren. Hoewel de bouw van het project al eerder is begonnen, werd op donderdag 30 januari officieel het startsein gegeven door wethouder Piet van Leenen. “Een unieke locatie met het behoud van de monumentale watertoren. Er komen woningen voor verschillende groepen in variërende prijsklassen. Precies wat we in de Hoeksche Waard nodig hebben.”

De locatie van het woningbouwproject bevindt zich op het voormalige terrein van Evides aan de zuidoostelijke rand van ’s-Gravendeel. Het waterbedrijf gebruikt het terrein al jaren niet meer als waterwingebied en heeft de gronden verkocht om woningbouw mogelijk te maken. Initiatiefnemer Waal zocht vervolgens de samenwerking met ontwikkelende bouwer Weboma uit Wateringen die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling, verkoop en realisatie van het project.

Uniek

Wethouder Piet van Leenen is blij dat er op deze locatie eindelijk wat gebeurd. “Het unieke aan het wonen op deze locatie is de omgeving. Er is zoveel ruimte, het biedt veel comfort en de monumentale watertoren blijft behouden. Bovendien zijn het woningen met de toepassing van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid. De woningen zijn volledig gasloos, alle energie komt via warmtepompen. Elke woning krijgt zonnepanelen. Ik ben er trots op dat de daadwerkelijke realisatie van dit project is gestart. Het past in onze ambitie om een toekomstbestendige woningvoorraad in onze Hoeksche Waard te creëren voor iedereen, waarbij de rust, ruimte en openheid van ons gebied behouden blijft. Ik wens alle toekomstige bewoners dan ook veel woonplezier!”

Pim Koelemij van Weboma vult aan dat hij blij is met de start van dit mooie project op deze bijzondere locatie. Bij de Watertoren biedt namelijk een prachtig woonassortiment: semibungalows, rijwoningen, herenhuizen, twee-onder-een-kappers en appartementen. Dus voor iedereen wat wils: van starters, alleenstaanden, stellen en gezinnen tot en met gevorderden.

Beschikbaarheid

Weboma is eind 2019 begonnen met de bouw van de eerste fase, bestaande uit 19 appartementen, 22 beneden- bovenwoningen, 7 rijwoningen en 5 semibungalows. Op dit moment zijn 80% van de woningen verkocht in fase 1, er zijn nog enkele rijwoningen en appartementen beschikbaar.

De tweede fase bestaat uit herenhuizen, tweekappers en kavels, waarbij er nog diverse woningen beschikbaar zijn. Kijk voor de laatste stand van zaken op www.bijdewatertorenwonen.nl. Weboma bekijkt momenteel de opties voor de toekomstige invulling van de watertoren.