Lokale belastingen binnenkort in uw (digitale) brievenbus

In februari verstuurt SVHW namens deelnemende gemeenten en waterschap Hollandse Delta de jaarlijkse lokale belastingaanslagen via MijnOverheid en per post.

Juiste WOZ waarde belangrijk

SVHW stelt de WOZ-waarde zo zorgvuldig mogelijk vast op basis van de beschikbare en verzamelde gegevens. Mochten er toch nog vragen zijn over de WOZ-waarde, neem dan contact op met SVHW. Van 24 februari tot en met 3 april is het mogelijk om een belafspraak te maken om de WOZ waarde te bespreken. Wanneer de WOZ-waarde onjuist is vastgesteld, dan past SVHW deze aan. Het is uiteraard ook mogelijk bezwaar te maken. Dit kan makkelijk, snel èn gratis bij SVHW. Het belang van een juiste WOZ-waarde staat immers voorop.

Het gemak van automatische incasso

Degenen die geen automatische incasso hebben, ontvangen dit jaar een machtigingsformulier voor automatische incasso bij hun aanslag. Het voordeel van automatische incasso is dat men in termijnen en op tijd betaalt. Zo worden de financiële lasten gespreid en achterstanden voorkomen. Inmiddels betaalt 58,5 % van de inwoners en bedrijven uit het werkgebied van SVHW via Automatische incasso.

Vragen over de lokale belastingen? Informatie over de lokale belastingen staat op www.svhw.nl. Hier staan ook de antwoorden op de meest gestelde vragen. Voor degenen die hun vragen liever telefonisch stellen, is SVHW tot en met 6 maart van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur via (0186) 577 222 of (0800) 02 00 873.

SVHW is een samenwerkingsverband van 13 gemeenten en waterschap Hollandse Delta. SVHW is een zelfstandige overheidsorganisatie die de WOZ-waarden vaststelt en de lokale belastingen heft en int.