Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers

onderscheiding brandweervrijwilligers

Op zaterdag 1 februari kregen 5 vrijwilligers van de brandweer een koninklijke onderscheiding. Ze werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau vanwege hun inspanningen in de afgelopen 20 jaar of meer. Het opspelden van de bijbehorende versierselen door Burgemeester Jan Pieter Lokker gebeurde in de kazernes van Nieuw-Beijerland en Mijnsheerenland / Westmaas.

Dag en nacht paraat om bij branden, ongevallen en calamiteiten uit te rukken. Een belangeloze inzet, naast een vaste baan. En ook nog eens tijd spenderen aan opleidingen en trainingen, voor onze veiligheid. Brandweervrijwilligers zijn onmisbaar! Hun training en opleiding is gelijk aan die van de beroepsbrandweer. Het enige verschil is dat een vrijwilliger geen dagtaak heeft aan het brandweerwerk. Het vereist dus betrokkenheid bij de samenleving om naast een dagelijkse baan, het werk bij de vrijwillige brandweer te kunnen uitvoeren.

onderscheiding brandweervrijwilligers
Nieuw-Beijerland

Burgemeester Jan Pieter Lokker bracht aan het begin van de avond een bezoek aan de post in Nieuw-Beijerland. Daar kreeg de heer Izaäk Nobel de koninklijke onderscheiding uitgereikt voor 26 jaar inzet als brandweervrijwilliger.

Mijnsheerenland / Westmaas

Daarna spelde de burgemeester de versierselen op bij nog eens 4 vrijwilligers op de post Mijnsheerenland / Westmaas. Daar gaat het om Arthur van der Mark (24 jaar vrijwilliger), Edwin Kleijwegt (24 jaar vrijwilliger), Martijn Kleibergen (20 jaar vrijwilliger) en Eric Linthuis (20 jaar vrijwilliger).