In herinnering Rein van Erkel bij Omroep Hoeksche Waard

Op zondag 16-2-2020  rond 7.00 uur is Rein van Erkel op 75-jarige leeftijd overleden

Rein was een aimabel mens, een zeer bescheiden mens.

Als hij binnenkwam in de studio in Puttershoek had hij altijd iets bij zich….voor bij de koffie!

Hij was rustig, volop doende bij de omroep. Rein was, net als wij allemaal, vrijwilliger bij Radio Hoeksche Waard.

Iedere week, iedere zaterdagmiddag, was hij er weer; we konden op Rein rekenen. Een mega prestatie! Op Rein kon je bouwen! Dat was voor de presentatoren, de verslaggevers én de redactie van Sportradio heerlijk!

Rein heeft de afgelopen jaren heel veel gedaan bij – en voor Sportradio Hoeksche Waard. Dit programma wordt altijd op de zaterdagmiddag uitgezonden.

Rein sprak zelf het wekelijkse biljartoverzicht voor vanaf 17.45 uur. Dit onderdeel had hij iedere week goed voorbereid. Rein leverde nooit half werk!

Op een gegeven moment ging Rein naast zijn wekelijkse biljartoverzicht productiewerk doen. Hij had steevast wekelijks contact met alle Hoeksche Waardse voetbalverenigingen. De correspondenten gaven de tussen- en eindstanden telefonisch aan Rein door. Nadat de voetbalwedstrijden gespeeld waren, ging Rein alles invoeren in de computer. Zodat de presentator ze vanaf 17.30 uur voor kon lezen en ze vermeld stonden op de website van www.omroephw.nl

Rein van Erkel tijdens RoparunRadio 2018

Naast Sportradio heeft Rein ook meegeholpen bij de jaarlijkse non-stop uitzendingen van Roparun-Radio. Ook hielp hij Peter Fortuin mee in Numansdorp; als de Roparun teams de Hoeksche Waard binnenkwamen.

Sportradio Hoeksche Waard is Rein zeer erkentelijk voor zijn zeer grote inzet voor dit zeer dicht beluisterde sportprogramma.

We hopen zeer dat Rein dat bij leven ook gevoeld heeft!

Al langere tijd hebben we Rein’s aanwezigheid helaas moeten missen. Fijn om te weten dat hem een lang lijden bespaard is gebleven en rustig is heengegaan.

Wij wensen iedereen heel veel kracht en sterkte toe om dit grote verlies te kunnen verwerken.

Bestuur en alle medewerkers van Omroep Hoeksche Waard