Heinenoord – SHO

SV Heinenoord


Voor de uitwedstrijd tegen buurman Heinenoord kon trainer Sander Fakkel nog steeds niet beschikken over Dennis Groosjohan. Wel kon Robin Winkels in actie komen omdat hij in verweer was gegaan tegen de twee wedstrijden uitsluiting ten gevolge van de rode kaart na afloop van de wedstrijd Die Haghe-SHO. Zoals viel te verwachten begon Winkels centraal achterin op de plek die normaal door Groosjohan wordt ingenomen.


In de poging om te kijken of er meer publiek op de derby zou afkomen was het aanvangstijdstip vastgesteld op 17.00 uur. En hoewel er in de dagen voorafgaand aan de wedstrijd links en rechts wel wat gemor was te horen, ondermeer van mensen die hun avondeten in gevaar zagen komen, was bij de aftrap de Tienvoet toch goed bevolkt met belangstellenden. Het zou zomaar kunnen dat bij een volgende editie van de Hoeksche Waardse tweestrijd het experiment een vervolg krijgt.

Al na minder dan twee minuten was de eerste mogelijkheid voor de thuisclub. Neall Mouthaan lepelde de voorzet vanaf de rechterkant in handen van Peter Konings. Een paar minuten daarna mocht Mitch Fransen aanleggen voor een vrije trap van een meter of twintig. De aanvaller, die in de heenwedstrijd met twee doelpunten zijn oude club velde, testte met een ferme uithaal doelman Heijnen die de bal fraai corner werkte. Na de eerste schermutselingen kwam het duel aardig in evenwicht met twee ploegen die leken te beseffen dat ze alleen bij de volle winst baat zouden hebben. Na bijna twintig minuten, er was nog nauwelijks doelgevaar geweest, sloop Sander de Heus door de Beijerlandse afweer. Hij was Bob Bison te snel af die nog probeerde de aanvaller onreglementair tegen te houden -shirtie trekken- maar De Heus bleef overeind en scoorde de openingstreffer: 1-0. Misschien kan de gelegenheidsaanvoerder van SHO achteraf nog blij zijn met het doelpunt want anders had het waarschijnlijk op een strafschop en een rode kaart kunnen uitgedraaid.


SHO kon zich gelukkig snel over de tegenvaller heen zetten en na zo’n vijf minuten kreeg Kevin Angel dé kans op de gelijkmaker. Hij pikte een door de Noordse verdediging half weggewerkte bal op maar joeg het leer langs de voor de wit/zwarten verkeerde kant van de paal. Een volgende kans was voor Jasper Huisman. De door hem verlengde voorzet ging ook al naast het doel van Heijnen.
Inmiddels had Robin Winkels al laten zien dat het verweer tegen de rode kaart niet voor niets was geweest want halverwege deel één was hij al uitgegroeid tot beste man aan SHO kant en misschien ook wel van alle acteurs binnen de lijnen.


Terwijl de zon was ondergegaan en het er op ging lijken dat minimale voorsprong voor Heinenoord ook de ruststand zou worden, sloeg de thuisclub toch nog toe. Remco Buist werkte een voorzet van alweer de rechterkant van dichtbij achter de kansloze Konings: 2-0. Het was voor de royaal aanwezige Beijerlanders toen al duidelijk dat de strijd op dat moment feitelijk al beslist was. Temeer omdat SHO in de voorgaande zes uitwedstrijden steeds met lege handen was gebleven.
Na de pauze één verse kracht aan SHO kant. Esra Pieters verving -voor wat meer aanvallende kracht- Ingmar van Bruggen. Nadat een vrije trap van Davy Kaptein de lat schampte viel bij de volgende actie de wedstrijd in het slot. Peter Konings kreeg een lastige terugspeelbal te verwerken die net buiten het strafschopgebied door Heinenoord werd opgepikt waarna Remco Buist met een hard diagonaal schot voor 3-0 tekende.


Er kwamen nog twee mogelijkheden voor SHO. Bij een snel uitgevoerde tegenaanval lanceerde Mitch Fransen met een precies op tijd geven pass Jasper Huisman maar ook hij kon de uitgelezen mogelijkheid niet verzilveren, weer ging de bal naast. De groen/witten vonden het wel best en lieten het initiatief aan SHO. De hoofdzakelijk hoog in de zestien gepompte ballen werden allemaal een gemakkelijke prooi voor Dillan Heijnen. Op nog een indirecte vrije trap voor SHO in het zestienmetergebied van Heinenoord na, die door de muur werd gekeerd, gebeurde er niet veel meer zodat de gastheren met de afgetekende en verdiende overwinning SHO op de ranglijst tot op twee punten zijn genaderd.


De technische staf van SHO zal zich na de derde nederlaag op rij (1-0, 2-0 en 3-0, er zit lijn in!) toch wel lichte zorgen gaan maken. Zeker ook vanwege het droogstaan van de aanvallers tot dusver na de jaarwisseling.


Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Robin Winkels, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Kevin Angel; Jasper Huisman, Mitch Fransen, Ricky Bokhoven.
Wissels:
46’ Esra Pieters voor Ingmar van Bruggen
84’ Joost Both voor Danny Kerpel
87’ Rick Schouten voor Kevin Angel

Opstelling Heinenoord:

Dillan Heijnen, Toine v.d.Berg, Davy Kaptein, Dogukan Kulup, Leon Steketee, Ramon Sales, Larbi El Harouchi, Remco Buist, Sander de Heus, Neall Mouthaan, Arto Dielhof.

Wissels:

Garrick Naarden voor Toine v.d.Berg
Noel Goossens voor Neall Mouthaan.Doelpunten:
19’ 1-0 Sander de Heus
40’ 2-0 Remco Buist
55’ 3-0 Remco Buist
Kaarten:
Scheidsrechter Aad Hilgersom uit Den Haag had geel voor Andrew van Tiggelen en Rowdy Rijsdijk van SHO en Sander de Heus, Leon Steketee en Larbi el Harouchi van Heinenoord.

15-02-2020 SHO – Brielle
Zaterdag speelt SHO thuis de wedstrijd tegen Brielle.
Begin november eindigde de uitwedstrijd in 2-0 voor de gastheren. Beide treffers vielen in blessuretijd met een ongelukkig eigen doelpunt van Gerrit Fix.  
Aanvang 14.30 uur.