GOZ deelt de punten met Zinkwegse Boys.

Onder leiding van scheidsrechter Cees Brouwer werd er op een winderig sportpark “De Erve” afgetrapt. Het werd al snel duidelijk dat het een echte wedSTRIJD zou gaan worden. Beide ploegen wilde natuurlijk een goed resultaat halen, ZWB revanche voor de knotsgekke wedstrijd eerder dit seizoen (3-7), GOZ volop in de race voor de titel. In de 5e minuut een streep van Ferry de Heer na een assist op afstand van Arnold Coppens. Maar de doelman Melvin Nagy was vandaag in een top vorm. Opvallend was ook dat scheidsrechter Brouwer zijn assistent van ZWB 3 keer negeerde wegens “foute” vlag signalen. Het spel gaat over en weer, beide ploegen laten vooral de bal rollen en proberen met snelle combinaties voor het doel te komen. Ook was duidelijk dat beide trainers hun huiswerk goed hadden gemaakt, John Ackon de snelle en makkelijk scorende spits, lag aan de ketting van de uitstekend spelende Bjarne Hagendoorn. Aan de andere kant zorgde de steeds goed opgestelde verdediging onder aanvoering van Jamal Abdalla dat het gevaar van GOZ spits Niels de Visser werd geneutraliseerd. Voor de toeschouwer was het een leuke en spannende wedstrijd. GOZ krijgt een aantal kansen, wat heet, maar steeds stond daar die voortreffelijke doelman Melvin Nagy. In de 40e minuut wordt hij door een kopbal van Victor Boere verslagen, maar de scheidsrechter neemt dit keer wel het buitenspel vlagsignaal over en doelpunt wordt afgekeurd. Direct daarna mag ZWB een hoekschop nemen, hieruit komt de bal buiten SG , aanval afgeslagen, maar het is dan Eric den Outer die met en fraaie boogbal doelman Ryan Wemmers kansloos maakt. Tegen de verhouding en tegen alle kansen in 0-1 dus. En op naar de thee.

De 2e helft, het zelfde spelbeeld, wel kreeg GOZ meer grip op de wedstrijd waar ZWB meer hun fysieke krachten gebruikte. Met de snelle combinaties had ZWB het moeilijk. In de 60e minuut is het Mike in t Veld , die de 1-1 op het scoreboard brengt, met balletje , een hakje achter het standbeen langs. In de 80e minuut kan John Ackon loskomen van zijn bewaker, met zijn snelheid wordt hij onreglementair afgestopt, strafschop dus. GOZ had deze middag ook een held in het doel staan, Ryan Wemmers weet de genomen strafschop door Kevin Brasser te stoppen. Wat hierna gebeurde was jammer voor de wedstrijd, enkele ZWB spelers zaten er aardig doorheen en ook de frustratie van de gemiste strafschop werd zichtbaar op het veld. In de 83e minuut is het Jamal Abdalla die wegens natrappen, bal was niet in de buurt, direct rood krijgt. Voor een speler met zo’n ervaring en zo’n staat van dienst is het onbegrijpelijk dat hij direct daarna , zijn tweede rode kaart krijgt wegens verbaal geweld naar de scheidrechter.

Heel jammer dat dit in de laatste fase van deze sportieve voetbal happening moest gebeuren.

Niet lang daarna fluit de goed leidende scheidsrechter Cees Brouwer voor het laatst.

Voor beide doelmannen was er een hoofdrol vanmiddag.

Volgende week is het Piershil – GOZ om 14:00 uur en Zinkwegse Boys – Abbenbroek om 15:00 uu