Anita Ontmoet…

Nog voordat het einde van de vakantie naderde, lag de auto van haar vader al bezaaid met de meest uiteenlopende souvenirs uit de bergen van Zwitserland. Het gaspedaal moest dan diep worden ingetrapt om überhaupt nog vooruit te komen.

Het kleine meisje van toen, die samen met haar broer op zoek ging, heeft inmiddels haar weg gevonden. In haar bijzondere robuust ingerichte praktijk in Oud-Beijerland werd ik hartelijk welkom geheten door Diana van Dijk.

Vol passie deed zij, onder het genot van een glas kruidenthee, haar verhaal over de eeuwenoude geneeskrachtige werking van edelstenen.

Anita van Bruggen-Knape


“Leef je mooiste leven”

“Edelstenen en mineralen raken mij diep van binnen. Dat zat er al vroeg in. Als kind voelde ik dat het iets met mij deed, ik had er een connectie mee. Niet voor niets dat ik met regelmaat met mijn jaszakken vol met stenen thuiskwam.

Het groeide uit tot een grote hobby, verrijkte mijn leven en gaf mij het zicht naar een eigen praktijk ”DIBA Counseling & Minerals ‘’. Ik ben levenscounseler en kristallencoach en begeleid mensen op het gebied van persoonlijke groei. Dat doe ik aan de hand en in samenwerking met edelstenen en mineralen.

Ik heb o.a diverse trainingen en opleidingen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling en mediumschap, waardoor ik kan afstemmen op de energie van iemand. Verder geef ik healings en workshops zoals “Edelstenen en Intuïtie”.

Ook heb ik een vaste groep in de training: “leef je mooiste leven”. Dat zijn vijf vrouwen die hier al twee jaar iedere 6 weken trouw komen. We doen met elkaar allerlei oefeningen op het gebied van intuïtie. Ook hier spelen edelstenen vaak een rol”.

“Ik begon met het geven van een workshop, die al meteen vol zat de allereerste keer.
Het vertellen over de edelstenen vond ik zo prachtig. Ik merkte dat men het leuk en interessant vond. Mensen laten ervaren wat een steen met je doet, gaf mij een enorme boost”.

“Men komt hier met de meest uiteenlopende klachten. Van een burn-out, onverwerkte trauma’s, of het kwijt zijn van een levensdoel. Maar ook lichamelijke klachten als slapeloosheid, darmklachten , vermoeidheid etc.

“De emoties die loskomen bij het kijken naar een steen is zo bijzonder”

Aan de hand van vragen ga ik aan de slag met de edelstenen. Kijken wat er aansluit en welke tot steun kunnen zijn. Zo zoeken we met elkaar een setje stenen uit.

“Wanneer de cliënt voelt dat hiervan de energie resoneert in zijn of haar lichaam gaan we de samenwerking aan. Belangrijk is om goed naar je eigen zintuigen te luisteren. De edelstenen helpen je daar waar jij jezelf blokkeert, op wat voor gebied dan ook. Ze zorgen ervoor dat er weer stroming komt. Een steen kan ook letterlijk en figuurlijk iets zichtbaar voor jou maken.

Het is zo mooi om hierbij verwondering te zien wat hen hierin zo raakt. De emoties die loskomen bij het kijken naar een steen is zo bijzonder.
Ik stem elke keer opnieuw af wat een klant nodig heeft in het proces. Dat is elke keer weer anders. Denk hierbij aan een ui die je afpelt om uiteindelijk bij de kern te komen. Laagje voor laagje op weg naar “bevrijding”.

“Elke steen heeft zo z’n eigen uitwerking. Denk bijvoorbeeld aan de groen blauwe steen chrosopaas die zijn uitwerking heeft op zelfvertrouwen, verdriet, maar ook helpt bij allergieën, huidaandoeningen, schimmelinfecties enzovoort. Of de amethist, een paarse steen die bloeddrukverlagend werkt en spanningen verminderd. Je vindt deze steen vaak ook in sauna’s en kuuroorden. Ook vind je ze terug in woonkamers .

”Ik werk met puur natuur”

Er zijn verschillende manieren om een steen bij je te dragen. Je kunt er voor kiezen het als een een sieraad bij je te hebben, in je broekzak te stoppen, in een zakje van een kledingstuk, op je hoofdkussen of nachtkastje te leggen noem maar op. Tal van mogelijkheden zijn er. Ook kunnen de stenen in water worden gelegd om dit als drinkwater te gebruiken. Ik heb het zelf hier staan in een glazen karaf. Een Eye-catcher bovendien!”

“Er zijn meerdere groothandels waar ik de stenen koop. Vooral omdat iedereen zo zijn eigen voorkeuren heeft waarvoor ze inkopen. Ik koop ze altijd zelf. Ik wil ze namelijk zien en voelen.
Ik gun mezelf altijd de tijd om in de ruimte te gaan staan en te voelen wat er nog mee mag, loop daar dan naar toe om vervolgens toe te voegen aan mijn assortiment. Dat is zo gaaf om te doen.

Ik werk met puur natuur. Geen bewerkte edelstenen, geen chemische laag en geen verhitting of verbranding. Dat klopt niet voor mij, dan sluit je iets af. De stenen zijn een kado van de natuur, En dat moet zo blijven!” Edelstenen zijn mijn leven!

Mijn grote voorbeeld op aarde is: “Ik kan niet specifiek één persoon noemen. Ik heb bewondering voor mensen die durven te delen, waarvoor macht niet bestaat. Hierbij denk ik aan moeder Theresa, Ghandi, Mandela. Zij raken mij door de manier van leven “.

Als ik de wereld zou kunnen veranderen: “ik zou er voor zorgen dat we elkaar meer helpen, dat we elkaar iets gunnen en dat we delen zonder verwachtingen. De mensheid leren uit het hart te leven, meer bewustwording bij brengen in wie je bent en wat je doet.”

Of ik een gelukkig persoon ben?: “ja, ik heb een lastige tijd achter de rug. Door steeds meer vanuit mijn hart te leven en mijn passie met anderen te delen kan ik niet anders zeggen dan dat ik me gelukkig voel”.


–Ik dank Diana voor haar openheid en het steentje dat zij heeft bijgedragen aan dit mooie boeiende verhaal —

Anita van Bruggen-Knape