ZBVH bezorgt Piershil grootste nederlaag ooit: 6-0

SV Piershil

,,Helaas is John van Toorn per direct gestopt als hoofdtrainer bij SV Piershil. De reden is het verschil in inzicht in het te voeren beleid voor de komende periode. Wij betreuren dit besluit en wensen John veel succes toe. Rinus Vis en Casper Schoonderwoerd zullen de trainers van het 1e elftal worden en met leider Aaron van der Bijl. Het bestuur heeft het volste vertrouwen erin, dat met dit team het voetbalseizoen succesvol zal zijn”, zo luidde de aankondiging van het bestuur van SV Piershil daags voor de derby tegen ZBVH. Desondanks kon Piershil geen potten breken op bezoek bij de buurman. Sterker, de afgetekende 6-0 oorwassing betekende de grootste competitienederlaag ooit tegen de Herculanen. Vanwege het stoppen van de volledige ‘buitenlandse enclave’ speelde Piershil net als vorige week met nieuwe gezichten in de opstelling. Binnen een minuut was het al 1-0 door Wessel Schouwink, tien minuten later maakte hij er ook 2-0 van. Twan Breure scoorde 3-0 en na 23 minuten spel (!) was er door een treffer van Davey Lodder (4-0) al lang geen sprake meer van een wedstrijd. ZBVH liet daarna de teugels vieren en Piershil kon wat counters plaatsen, zonder succes. In de tweede helft verdiende Piershil een treffer, een ingedut ZBVH gaf daar alle gelegenheid toe. Zo ver kwam het niet. Door goals van Jurriaan van den Berg en Ferdinand Cats kwam een pijnlijke 6-0 eindstand op het scorebord te staan voor de nummer laatst uit 4H.