SHO is het nieuwe jaar begonnen.

Bij SHO is het nieuwe begonnen. De start en groot succes was het driedaagse Midwintercup-toernooi voor jeugdteams. Zaterdagmiddag speelde SHO 1 tegen Oud-SHO, wat inmiddels op een traditie gaat worden. Het team van Sander Fakkel liep uit tot 8-0 maar in de laatste tien minuten kwamen de oudjes, mede omdat bij het eerste elftal de voet van het gaspedaal ging, terug tot 8-4.

SHO is het nieuwe jaar begonnen.


De middag werd afgesloten met de nieuwjaarsreceptie. Na de speech van voorzitter Bas Verbaas voor een volle kantine en toost op 2020, het jaar van het 90-jarig jubileum, konden de jubilarissen worden gehuldigd waarvan gelukkig de meesten aanwezig konden zijn.

25 jaar lid van SHO
Jan van Bijsterveld
(niet aanwezig)
Jan was vroeger nog keeper in het eerste elftal van OSV. Kwam door zijn vriendengroep naar SHO toe en is nu nog steeds een vaste toeschouwer bij de thuiswedstrijden van het eerste.
Cor Spoor (niet aanwezig)
Manusje van alles, was lang clubscheidsrechter bij SHO en floot op zondag voor de KNVB. Maakt doordeweeks de kleedkamers schoon en, nog veel belangrijker: hij krijt ook de lijnen op de grasvelden.
Cees Waardenburg
Begon met voetballen bij SHO, speelde bij de senioren maar maakte ook de overstap naar Heinenoord. Maakte lang deel uit van de werkploeg maar kan dat niet langer vanwege een ongelukkige val vorig voorjaar. Is nog steeds steward bij de thuiswedstrijden van het eerste elftal.
Jan Visser
Speelde in de SHO jeugd en ook een aantal jaren bij Groote Lindt, toen hij in Zwijndrecht woonde. Kwam toch weer terug naar SHO en was ondermeer jeugdtrainer en leider. Fervent klaverjasser en ook behulpzaam als er bij SHO aan het electrisch moet worden gewerkt.
John Elderson (niet aanwezig)
Speelde lang in een lager seniorenelftal en is nog regelmatig clubscheidsrechter bij SHO. Liefhebber en kenner van Schotse whisky.
Ruud Polderman (niet aanwezig)
Kwam via zijn zoon bij SHO terecht, was leider en kwam als voorzitter van de jeugdafdeling ook in het hoofdbestuur. Maakte na zijn afscheid van het bestuur nog heel lang wekelijks de veld- en kleedkamerindeling.

40 jaar lid van SHO
Johan Boeter
Zo lang hij bij SHO rondloopt al supporter van het eerste elftal. Runde destijds het A-Team (activiteiten-team), treedt in noodgevallen op als steward en is nog steeds een van onze huis-D.J.’s en op danderdagavond actief bij het 7×7 voetbal.

50 jaar lid van SHO
Lex Kooijman
Speelde ook jarenlang in een vriendenelftal, verstokte klaverjasser en immer aanwezig als het eerste elftal thuisspeelt.
Aren Troost
Ook al iemand die behoorde tot een vriendenteam. Heeft als directeur van een eigen zaak (te) weinig tijd om zich met SHO te bemoeien, maar gelukkig heeft hij de halve eeuw als lid van SHO volgemaakt, op naar de zestig jaar!
Armand Stolk (niet aanwezig)
Speelde in het derde en vierde elftal maar stapte een aantal jaar geleden over naar het hardlopen op de weg. Is altijd deelnemer aan de Ropa-run.
Arie Kegel
Na zijn voetballoopbaan (SHO 2 en 3) leider geweest van het derde elftal. Daarna bijna 15 jaar voetbaltechnisch manager van de SHO-selectie. Door drukke werkzaamheden momenteel minder actief voor de vereniging.
Louis van Zuuren
Werd samen met zijn tweelingbroer Alex 50 jaar geleden lid van SHO, maakte lang deel uit van het dertiende en was na zijn voetballoopbaan twee termijnen penningmeester van onze vereniging. Deed ook veel administratief werk voor clubblad De Spil.
Alex van Zuuren
Werd dus samen met zijn tweelingbroer Louis 50 jaar geleden lid van SHO, was ook een van de sterren van het dertiende, het elftal dat befaamd was voor het beleven van de derde helft op zaterdag.
Bert den Hartigh
Ook al een speler die vanuit de jeugd in een lager elftal terecht kwam en uiteindelijk ook in het dertiende, het elftal dat goed vertegenwoordigt is bij de jubilarissen. Kan helaas ook te weing tijd vrijmaken voor SHO.

65 jaar lid van SHO
Jan Schipper
Jan was jarenlang jeugdtrainer en leider. Maakte deel uit van de jeugdcommissie en was daarin de rechterhand van Henk van Bennekom, destijds de ”spil” van de jeugdcommissie.
Mees Visser
Wat doet en deed Mees niet? Was keeper, jeugdleider, onderdeel van de bouwcommissie, toneelspeler, sinterklaas. Samen met Annie vormde hij de AOC. Een jaar of 15 kantinebaas. Is nog elke dag vroeg bij SHO op de Kikkershoek voor kantinewerkzaamheden en hij is handig met hamer en zaag. Mees werd vergezeld door zijn moeder Janny (94) die jarenlang kantinediensten draaide.

70 jaar lid van SHO
Leen van der Meijde
(niet aanwezig)
Is ook een man die al diverse keren in het zonnetje is gezet. Toen Leen met de vut ging was ook hij dagelijks bij SHO te vinden, er is bij de vereniging altijd wat te doen en hij stak altjd de handen uit de mouwen. Nadat Leen gestopt was met voetballen, ook jaaaaren in een vriendenteam gespeeld, bemande hij op zaterdagmiddag het wedstrijdsecretariaat, wat hem op het lijf geschreven was. Van der Meijde verblijft vanwege zijn broze gezondheid al een aantal jaren in de Rembrandt en kan spijtig genoeg niet meer aanwezig zijn.
Van der Meijde is na Cees Stolk (84), Frans van de Marel (84), Johan Loe van Zuuren (89), Lies Mourits (†), Herman Brussaard (†) en Piet Kooiman (†) de zevende persoon die de mijlpaal van 70 jaar lidmaatschap van SHO mag bereiken.

Het bestuur van SHO is er trots op dat steeds bij het begin van een nieuw jaar weer een flink aantal jubilarissen kan worden gehuldigd. Het versterkt het verenigingsgevoel in hoge mate!