Petitie voor autoluw na dodelijk ongeluk Blaaksedijk

De bewoners van de Blaaksedijk willen direct meer veiligheid voor fietsers en weggebruikers. Afgelopen week is er een petitie gestart om actie te ondernemen.

De petitie is gestart na aanleiding van een zwaar verkeersongeval van afgelopen woensdag, waarbij een 12-jarige jongen overleed. De jongen was onderweg naar school, toen het ongeval rond 8:00 ‘s ochtends plaatsvond op het kruispunt met de Polderweg

“Wij, Blaaksedijk bewoners zijn al jarenlang bezig de onveiligheid onder de aandacht te brengen. Met als resultaat dat er niets is veranderd.” schrijft Jacqueline Bos in de beschrijving van de petitie. “Wij zijn het zat dat verkeer de Blaaksedijk als sluiproute gebruikt en men te hard rijdt”, aldus Jacqueline.

Met deze petitie hopen de bewoners de gemeente wakker te schudden om iets te doen aan deze situatie. “De gemeente blijft naar provincie wijzen terwijl de veiligheid toch echt gemeentelijke verantwoordelijkheid betreft. Wij en onze kinderen lopen hoog risico slachtoffer te worden van deze situatie. Dit moet stoppen!”

U kunt deze petitie steunen en ondertekenen via de volgende link: https://www.petities.com/autoluw_maken_blaaksedijk_na_dodelijk_ongeluk