OSV wint in aantrekkelijk duel van Strijen

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland en Strijen hebben de aanwezigen op sportcomplex Olympia een leuk duel voorgeschoteld. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats wist het vriendschappelijke duel, na een 1-0 ruststand, in de slotfase met een late treffer te beslissen. Ook voor het team van trainer Geert Meijer was het belangrijk om zo snel mogelijk het ritme te herpakken. Het team is met 10 treffers de minst scorende formatie in 2D, maar had vanmiddag in de ogen van de neutrale toeschouwer beslist van dit imago af kunnen komen.

Beide ploegen deden in de eerste helft nauwelijks voor elkaar onder. De thuisploeg had weliswaar meer balbezit, maar van echte doelkansen kon niet worden gesproken. Toch kwam de thuisploeg in de 23e min. uit een snelle omschakeling wel op voorsprong. Jurriaan Lindhout vond Nick van Dijk, die met een fraaie crosspass Shurnel Francois over de rechterkant in de ruimte lanceerde. De snelle aanvaller liet vervolgens Strijen-doelman Sem Kerkhof kansloos: 1-0. Het duel bleef aantrekkelijk ook al vielen er geen doelpunten te noteren.

In de tweede helft waren het de bezoekers, die steeds meer het initiatief namen en was het Karam Bensedjed, die in de 57e min. uit een corner zijn inzet rakelings over de kruising zag gaan. Ook Marco van Daalen zag aan de andere kant in de 78e min. zijn inzet via de binnenkant van de staander in het veld terugkeren. Een schot van Karam Bensedjed trof in de 84e min. nog de paal en vervolgens was het de sterk spelende aanvaller, die in de 87e min. zijn inzet, na een pass van invaller Aaron Peres Maria, met een reflex door OSV-doelman Tom Kukler gekeerd zag worden. In blessuretijd was het ten slotte Stephan Baaij, die met zijn vrije trap vanaf de 16-meterlijn voor de beslissende 2-0 eindstand zorgde.
Clubscheidsrechter Pieter Peeters, die zich op het laatste moment bereid verklaarde om de zieke arbiter Gijsbert Oudenaarden te vervangen, kon terugzien op een prima optreden in dit sportieve duel. Man van de wedstrijd vanmiddag aan OSV-zijde was ongetwijfeld Stephan Baaij, terwijl bij Strijen Karam Bensedjed een prima indruk achterliet.

Zaterdag 25 januari a.s. hervat OSV de competitie om 14.00 uur weer met een duel in en tegen runner-up Nieuwerkerk. Voor Strijen staat het belangrijke thuisduel tegen De Zwerver op het programma. OSV Oud-Beijerland – Strijen 2-0 (1-0): 23. Shurnel Francois 1-0; 90. Stephan Baaij 2-0.

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Bas Koelemeijer, Wesley Koedam, Youri van Ruiven en Jurriaan Lindhout –– Edinho Piqué (55. Tim Wiendels), Stephan Baaij, Thomas Lagerweij (73. Shurnel Francois) en Nick van Dijk –– Kenzo Sanches en Shurnel Francois (46. Marco van Daalen).

Strijen: Sem Kerkhof –– Thomas Kooijman (60. Guido van den Berg), Romik van Driel, Jeffrey Molema en Pascal Burger –– Rolf de Man, Brian Monster (65. Niels Fortuin), Glenn Mulder (60. Aaron Peres Maria) en Wesley Luijendijk –– Colin van den Berg en Karam Bensedjed.