OSV start 2020 met remise

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op sportpark “Dorrestein” aan het duel tegen runner-up Nieuwerkerk een punt over gehouden. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats mocht na een snelle 0-3 voorsprong uiteindelijk nog tevreden zijn met een 3-3 puntendeling.

Het duel tussen de nummers 1 en 2 van 3C leverde vanmiddag voor de neutrale toeschouwer geen hoogstaande, maar wel een spannende pot voetbal op.

De echte clubsupporter zal daar ongetwijfeld een ander gevoel bij hebben gehad. Het thuisteam van trainer Ron Luijten zocht vanaf de aftrap meteen de aanval. Kreeg van de jonge arbiter Monteny in de 4e min. al een vrije trap mee op de rand van de 16 en zag OSV-speler Edinho Piqué voor de onschuldige botsing een gele kaart ontvangen. De toon was gezet. De vrije trap van Marco Langerveld, de ervaren linkspoot die vanmiddag alle vrije trappen zou opeisen, belandde echter in de OSV-muur. Uit de tegenaanval namen de bezoekers daarentegen meteen de leiding. Een pass van Ilyas Edir op de snelle Shurnel Francois werd koelbloedig achter doelman Roy Spierings geschoten: 0-1. Amper van de schrik bekomen zag de thuisploeg in de 12e min. de 0-2 al op het scorebord verschijnen. Opnieuw was het Shurnel Francois, die van niets een kans wist te maken en trefzeker was. De aanvaller trof vervolgens in de 16e min. nog een keer de staander alvorens hij de bezoekers in de 20e min. aan een 0-3 voorsprong hielp. Een terugspeelbal op de Nieuwerkerk-doelman werd een prooi voor de rappe aanvaller. De aanhang van de thuisploeg begon al aan sombere wolken te denken en leken zich al neer te leggen bij een (eventueel) ruime nederlaag. Maar trainer Ron Luijten wisselde binnen het half uur verdediger Maurice Treffers voor aanvaller Mike Janssen. De wissel leverde al snel het gewenste succes op. Zo zorgde Remco Langerveld uit een mooie vrije trap in de bovenhoek in de 33e min. voor de onhoudbare 1-3 en was het 3 minuten later diezelfde invaller Mike Janssen, die met een fraaie kopbal in de bovenhoek, uit een voorzet vanaf de achterlijn van Kevin Kamerbeek, voor de 2-3 tekende.

Dat een aanvaller beter geen verdedigende actie kan ondernemen bewees Shurnel Francois in de 39e min. op de helft van de tegenstander. Hij gaf arbiter Monteny daarmee een gelegenheid om hem, na een overtreding op Remco Langerveld, de rode kaart te tonen. Niet bijster slim, omdat de bezoekers vanaf dat moment de wedstrijd met 10 man moesten vervolgen. In de tweede helft stonden de bezoekers dan ook met enige regelmaat onder druk. Uit een simpel weggegeven corner belandde een kopbal nog op de OSV-lat, maar in de 55e min. was de gelijkmaker dan toch een feit. Dit keer was het een van richting veranderd schot van Remco Langerveld van buiten de 16 dat OSV-doelman Tom Kukler kansloos maakte: 3-3. Ondanks het numerieke overwicht van de thuisploeg leverde dit lange tijd geen echte doelkansen op. Een foutieve terugspeelbal op de OSV-doelman bood in de 78e min. Mike Janssen echter een niet te missen kans, doch de aanvaller schoot de bal recht tegen de OSV-doelman aan. De OSV-doelman stond even later opnieuw op de goede plek om een kopbal van Kevin Kamerbeek onschadelijk te maken. De bezoekers kwamen in deze fase nog nauwelijks in de buurt van het vijandelijke doel. De OSV-doelman voorkwam vervolgens dat in de 88e min. een inzet van Shane van den Engel doel trof en een minuut later voorkwam hij met een goede reflex dat een kopbal van Bart Slob onder de lat tot succes leidde. In blessuretijd pakte Nieuwerkerk-verdediger

Menno Homan nog zijn tweede gele kaart na een overtreding aan de zijlijn op Marco van Daalen. De stand onderging echter geen wijziging meer.

Arbiter Yodi Monteny toonde in het stevige, doch sportieve duel gele kaarten aan de Nieuwerkerk-spelers Bart Slob, Menno Homan en Bart Meeske. Aan OSV-zijde liepen Edinho Piqué en Nick van Dijk tegen hun eerste gele kaart aan dit seizoen.

Man van de wedstrijd vanmiddag aan OSV-zijde was doelman Tom Kukler, die in de slotfase een punt voor de bezoekers wist veilig te stellen. Remco Langerveld eiste met zijn linkerbeen aan de kant van Nieuwerkerk de meeste aandacht op.

Zaterdag 1 februari a.s. ontvangt OSV op sportcomplex “Olympia” VVOR op bezoek, dat thuis met 1-3 het onderspit delfde tegen DFC, dat op haar beurt Gravendeel op bezoek ziet komen na de 1-3 thuisnederlaag tegen Groote Lindt. Nieuwerkerk gaat op bezoek bij IJVV de Zwervers, dat de punten vandaag deelde (2-2) bij Dubbeldam. SSS, dat thuis met 3-0 won van Dilettant, gaat op bezoek bij Leonidas, dat met 3-1 de zege moest laten aan Zwarte Pijl, de tegenstander van OSV op zaterdag 8 februari a.s. op sportpark “De Venhoeve”. Nieuwerkerk – OSV Oud-Beijerland 3-3 (2-3): 5. Shurnel Francois 0-1; 12. Shurnel Francois 0-2; 20. Shurnel Francois 0-3; 33. Remco Langerveld 1-3; 36. Mike Janssen 2-3; 55. Remco Langerveld 3-3.

Nieuwerkerk: Roy Spierings –– Bart Meeske, Maurice Treffers (29. Mike Janssen), Menno Homan en Kevin Kamerbeek –– Shane van den Engel, Bart Slob en Bilal Ouahabi –– Remco Langerveld, Wayne van den Burg en Stefan van der Vlegel (80. Rick Kramer).

OSV Oud-Beijerland: Tom Kukler –– Youri van Ruiven, Wesley Koedam, Quinton Burk en Jurriaan Lindhout –– Edinho Piqué, Stephan Baaij, Ilyas Edir (80. Thomas Lagerweij) en Nick van Dijk –– Kenzo Sanches (66. Marco van Daalen) en Shurnel Francois.