OSV niet opgewassen tegen sterk Charlois

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland leed dinsdagavond 14 januari op een stormachtig sportcomplex Olympia in het vriendschappelijke duel tegen sv Charlois (za.) een afgetekende nederlaag. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats verloor, na een 0-3 ruststand, uiteindelijk met 0-5 van de nummer 2 uit 2D. Met het trainingskamp nog (in het hoofd en) in de benen begon de thuisploeg aan het duel. Het team van trainer Manuel Vissers, dat na het kampioenschap in de derde klasse in het vorig seizoen ook dit jaar weer van zich doet spreken, maakte al meteen vanaf de aftrap een gretige indruk. Het was voor niets anders dan een overwinning naar Oud-Beijerland afgereisd.

Het team combineerde gemakkelijk en had in de spitsen Celsius Grant en Jair Balrak een sterk aanvalsduo. Maar het was Ibo Özbilek, die in de 15e min. ter hoogte van de middenlijn de bal aan een OSV-middenvelder wist te ontfutselen en zich zo een vrije doortocht naar het OSV-doel wist te verschaffen en ook doelman Serhan Tenekecioglu te passeren: 0-1. De thuisploeg wist zich in deze openingsfase nauwelijks echte doelkansen te scheppen. De bezoekers waren daarentegen wel bijzonder doeltreffend. Na een afgeslagen aanval was het Jair Balrak, die in de 26e min. met een fraaie lob vanaf de punt van het 16-metergebied de bal in het verlaten doel wist te schieten: 0-2. Aan de andere kant ging even later een voorzet van Marco van Daalen rakelings aan Kenzo Sanches voorbij. Op slag van rust was het opnieuw Jair Balrak, die na een goed lopende aanval de bezoekers naar een 0-3 voorsprong wist te schieten, door de bal bijna vanaf de achterlijn in de verre bovenhoek te schieten.

Na de pauze, met vele wisselingen in beide teams, was het Marco van Daalen, die de bal van dichtbij nog naast het doel wist te schieten. Het duel speelde zich in de tweede helft, onder invloed van de harde wind, voornamelijk rond het middenveld af. Maar opnieuw waren het de bezoekers, die effectief handelden. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door een OSV-verdediger half geraakt en dit bood Nayron Mathilda in de 56e min. de gelegenheid om vanaf de 16 doeltreffend uit te halen: 0-4. Het was diezelfde Nayron Mathilda, die – na een overtreding binnen de 16 op Jair Balrak – in de 74e min. vanaf 11 meter OSV-doelman Tom Kukler nog wist te passeren en daarmee de eindstand op 0-5 te brengen. Zelfs de spreekwoordelijke eer kon OSV vanavond niet redden. Het sportieve duel stond onder leiding van arbiter John Kraak uit Piershil.

Zaterdag 18 januari a.s. oefent OSV op sportcomplex Olympia om 14.30 uur tegen Strijen. OSV Oud-Beijerland – sv Charlois 0-5 (0-3): 15. Ibo Özbilek 0-1; 26. Jair Balrak 0-2; 45. Jair Balrak 0-3; 56. Nayron Mathilda 0-4; 74. Nayron Mathilda 0-5 pen.

Voor OSV Oud-Beijerland kwamen vanavond in actie: Serhan Tenekecioglu (46. Tom Kukler) –– Loek Visser (46. Bas Koelemeijer), Wesley Koedam (46. Youri van Ruiven), Quinton Burk en Nick van Dijk –– Edinho Piqué, Thomas Lagerweij (46. Ilyas Edir /73. Wesley Koedam) en Stephan Baaij –– Marco van Daalen (68. Thomas Lagerweij), Kenzo Sanches en Shurnel Francois (46.Jurriaan Lindhout).