Kinderboek en voorstelling ‘Papa, waar blijf je?’

Willemijn de Weerd, Papa waar blijf je!

Vorige week kregen de leerlingen uit groep 7/8 van openbare basisschool ‘t Kraaienest een gastles van Willemijn de Weerd. Zij is een kinderboekenschrijfster en kwam ons vertellen over haar boek ‘Papa, waar blijf je?’. Dit boek gaat over de razzia in Putten waarbij 600 mannen uit Putten zijn weggevoerd naar kampen.
Samen met de leerlingen sprak zij over de Tweede Wereldoorlog en schreven zij een verhaal. ‘s Avonds waren de leerlingen en hun leerkrachten uitgenodigd door de zendingscommissie van de hervormde gemeente van Piershil. In de kerk trad Willemijn, samen met violiste Marieke Booy, op met een muziek- vertelvoorstelling rondom het eerder genoemde boek. Het verhaal heeft veel indruk gemaakt. De school wil de organisatie hartelijk bedanken voor de uitnodiging.