Herenwaterpoloteams ZVS hervatten seizoen met winst

Zaterdag 11 januari 2020 speelden de drie waterpoloteams van Zwem- en Waterpolovereniging ZVS hun eerste wedstrijden na de winterstop. Beide herenteams doen het uitstekend in de top van hun competities.

Het met ZZ&PC De Devel (Zwijndrecht) gecombineerde jeugdteam kende een lastige start maar wist tot nu toe tweemaal te winnen en staat daardoor momenteel zevende in de competitie. De wedstrijd dit weekend tegen ZVVS CJ1 in het Vlaardingse zwembad De Kulk werd met 2-8 gewonnen waardoor de derde overwinning werd behaald.

Het eerste herenteam heeft sinds de start van de competitie in de top vier weten te staan. Met negen overwinningen, één gelijkspel en een verloren wedstrijd doet het team serieus mee in de rol om het kampioenschap. Het laatste kampioenschap dateert al weer uit het seizoen 2003-2004 waar het merendeel van de huidige selectie toen ook deel van uit maakte. De wedstrijd van deze zaterdag was in het thuisbad De Wellen te ’s-Gravendeel tegen de puntloze roden lantaarndrager Z&PC Rotterdam H6. Na de 5-14 in Rotterdam eerder dit seizoen werd nu wederom overtuigend gewonnen, dit keer met 14-6. Door afwezigheid van Marcus Dekker en Patrick van Haarlem en aanvulling van Stan Jongenotter, jeugdspeler uit Heren 2, beschikte het team van coach René Pagels uiteindelijk over vier wisselspelers. ZVS deed wat het moest doen en gaf haar tegenstander het nakijken. Doelpunten kwamen van Robert van Son (5x), Wessel Boersma (4x), Daan de Zeeuw (3x), Rob van der Bijl en Peter Mes. Hiermee doet ZVS goede zaken in de race om het kampioenschap en blijft het verschil met de naaste concurrenten, die ook wisten te winnen, minimaal. De ’s-Gravendelers staan momenteel in de 3e Klasse D bovenaan maar worden op de voet gevolgd door ZPS H1 (Bergambacht), Westland H2 (’s-Gravenzande) MNC Dordrecht H7.

Het nieuwe tweede herenteam, met voornamelijk veel jeugdspelers die eerder al ervaring hadden opgedaan in de hoofdmacht, kende een goede start in de 5e Klasse B. Met inmiddels de helft van de competitie achter de rug hebben zij de bovenste regionen van de competitie nog niet verlaten. Zij openden hun tweede helft van het seizoen in het eigen bad tegen ZPB H&L Productions H7 en wonnen, net als de eerste confrontatie, ook dit keer van de Barendrechters. In ’s-Gravendeel zwembad De Wellen prijkte na afloop 11-4 op het scorebord. De bezoekende ploeg stond al als ‘best of the rest’ op plaats vier in de competitie maar daar was in de wedstrijd weinig van te merken. Het jeugdige ZVS H2 was op alle vlakken beter. Doelpunten kwamen voor rekening van Harmen Sliep en Youri Both (beiden 4x) en Iwan Visser (3x).

Het aankomende weekend staat in het teken van twee belangrijke wedstrijden voor de herenteams. Zaterdag 18 januari 2020 treft ZVS H1 in Bergambacht naaste concurrent ZPS H1 in de strijd om de koppositie. Deze wedstrijd wordt gespeeld in zwembad De Hofstee te en begint om 19.30 uur. ZVS H2 moet al iets eerder aan de bak, zij gaan op bezoek bij medekoploper Z&PC Rotterdam 9. Deze wedstrijd wordt om 16.55 uur gespeeld in het Sportfondsenbad te Rotterdam-Noord.