Enorme medaille- en PR-oogst tijdens derde deel Nationale Competitie (NZC) te Schiedam 11 januari 2020.

Zaterdag 11 januari 2020 werd de eerste wedstrijd van 2020 gezwommen in zwembad Groenoord te Schiedam. Er waren vier verenigingen aanwezig: Rotterdam Swimming (Rotterdam), ACZ (Capelle aan den IJssel), ZV Strijen en ZVS (´s-Gravendeel).

De wedstrijd begon gelijk met een zilveren medaille voor Renzo van Boven op de 50 meter vlinderslag. Dit kunstje herhaalde hij later in de wedstrijd nog een keer en behaalde zilver op de 100 meter schoolslag. Tim Kruijthoff volgde zijn voorbeeld en zwom ook naar zilver op de 100 meter schoolslag en 50 meter rugslag. Op zijn 50 meter rug zwom hij ook nog eens een nieuw persoonlijk record, drie seconden gingen van de oude tijd af.

Ook Jens van Mastrigt deed het goed. Op de 50 meter rug zwom hij een PR, het was vier seconden sneller dan ooit. Dat smaakte naar meer en op de 100 meter schoolslag zwom hij maar liefst zes seconden zijn oude tijd af! Tot zover de heren.

De dames en meisjes deden het ook niet onverdienstelijk. Anne van Antwerpen zwom twee persoonlijke records op de 50 meter vlinderslag en 200 meter wisselslag. Dit werd beloond met een zilveren en gouden medaille. Op dezelfde afstanden behaalde Nienke Willemstein brons en zilver. Ook zij zwom twee persoonlijke records. Alianne Rollof vulde deze categorie aan met een persoonlijk record op de 50 meter vlinderslag.

Renske van Antwerpen liet ook weer van zich horen. Zij zwom naar een gouden en zilveren medaille op de 50 meter vrije slag en 200 meter wisselslag.

Grace van den Berg blijft zichzelf ook steeds verbeteren en verbeterde haar PR met drie seconden op de 100 meter schoolslag, dit leidde tot een gouden medaille. Later zwom zij ook nog eens naar een bronzen plak op de 50 meter rugslag.

Voor vier jonge meiden stond vandaag 50 meter rugslag en 100 meter schoolslag op het programma. Jana Willemstein zwom sleepte naast twee nieuwe besttijden brons op de 50 rug en goud op de 100 school. Lieve van den Berg zag haar inzet beloond worden met een dubbel PR en tweemaal zilver. Imke van Gessele keerde eveneens huiswaarts na tweemaal sneller dan ooit te hebben gezwommen. Priscilla van Riemsdijk verbeterde zichzelf het meest, welgeteld acht seconden snoepte zij van haar oude tijd op de 100 meter schoolslag af.

Onze allerjongste zwemmers zwom vandaag 50 meter vrije slag en 25 meter vlinderslag. Simone Brobbel snelde naar goud op de 25 meter vlinderslag en verbeterde zichzelf met drie seconden. Inés Soto-Wensveen zwom twee keer naar zilver en Lisa Maat ging met goud, brons en twee PR’s naar huis. Lynn Schoester verbeterde zichzelf met vijf seconden op de 50 meter vrije slag en behaalde daarmee een derde plaats.

Met een totaal van tweeëntwintig medailles en een even zoveel aantal aan persoonlijke records keerde ZVS terug naar ’s-Gravendeel.

Goud:

Anne van Antwerpen (200 meter wisselslag), Grace van den Berg (100 meter schoolslag), Jana Willemstein (100 meter schoolslag), Lisa Maat (50 meter vrije slag), Simone Brobbel (25 meter vlinderslag) en Renske van Antwerpen (50 meter vrije slag)

Zilver:

Renzo van Boven (50 meter vlinderslag en 100 meter schoolslag), Tim Kruijthoff (100 meter schoolslag en 50 meter rugslag), Anne van Antwerpen (50 meter vlinderslag), Nienke Willemstein (200 meter wisselslag), Lieve van den Berg (50 meter rugslag en 100 meter schoolslag), Inés Soto-Wensveen (50 meter vrije slag en 25 meter vlinderslag) en Renske van Antwerpen (200 meter wisselslag)

Brons:

Nienke Willemstein (50 meter vlinderslag), Grace van den Berg (50 meter rugslag), Jana Willemstein (50 meter rugslag), Lisa Maat (25 meter vlinderslag) en Lynn Schoester (50 meter vrije slag)

Tekst: Dewi Sint-Nicolaas