Vier een gezellige en veilige jaarwisseling

Gemeente Hoeksche Waard treft samen met brandweer en politie voorbereidingen voor een veilige en gezellige jaarwisseling. Alle instanties staan paraat om de jaarwisseling voor iedereen zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar ook uw hulp is nodig.

Ga veilig om met vuurwerk
Jaarlijks gebeuren er veel ongelukken met vuurwerk. Door eigen handelen of door dat van anderen. Gaat u vuurwerk afsteken? Doe het veilig en houdt rekening met anderen en uw omgeving.

Steek vuurwerk alleen af op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 02.00 uur
Het afsteken van vuurwerk buiten deze tijden is strafbaar. Hierop staat een boete van € 100. Voor het afsteken van illegaal vuurwerk is de boete al snel € 400.

Ziet u iets verdachts? Meld het!
Elk jaar rondom de jaarwisseling worden er zowel privé als gemeentelijke eigendommen vernield door vuurwerk. Ziet u iemand met behulp van vuurwerk objecten opblazen of in brand steken? Meld dit dan direct bij de politie. Dit kan via 112 of bij Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000. Daarmee zorgt u ervoor dat de dader voor de schade opdraait en niet de getroffene.

Vreugdevuren zijn verboden
Voor het organiseren van een vreugdevuur is namelijk een vergunning nodig. Deze zijn niet aangevraagd bij de gemeente. Daarom zijn vreugdevuren niet toegestaan. Illegale vreugdevuren worden uitgemaakt door de brandweer.

Laat hulpverleners ongehinderd hun werk doen
De maximumstraf voor het hinderen van hulpverleners is per 1 december 2019 verdriedubbeld, namelijk naar 3 maanden gevangenisstraf. Dit is niet voor niets. Het hinderen van hulpverleners of het plegen van geweld tegen hulpverleners komt helaas steeds vaker voor. Dat is onacceptabel, ook in de Hoeksche Waard. Daarom wordt hier hard tegen opgetreden.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentehw.nl
Hier vindt u onder andere informatie over jongeren en alcohol, het gratis Nieuwjaarsfeest op het Vierwiekenplein in Oud-Beijerland, de risico’s van het oplaten van wensballonnen en andere oud & nieuw gerelateerde onderwerpen.