Vernieuwde en duurzame Kees Verkerkhal Puttershoek heropend

Met toegepaste innovaties zoals zonneboilers, automatische led-verlichting en het afkoppelen van het gasnetwerk is de vernieuwde Kees Verkerkhal klaar voor een duurzame toekomst!
Wethouder Paul Boogaard draaide vrijdag 29 november symbolisch de gaskraan dicht en opende daarmee officieel de hal na een uitgebreide verbouwing. Gymvereniging de Drie Lelies sloot de openingsceremonie af met een spectaculaire demonstratie.

“Sport is een belangrijk bindmiddel in de samenleving en daar horen uiteraard goede accommodaties bij. De nieuwe hal geeft de turnverenigingen nu veel meer mogelijkheden waardoor het aantrekkelijker wordt om lid te worden. De aanpassingen aan de zaal dragen ook bij aan de opdracht die wel met elkaar hebben om duurzaam met onze aarde om te gaan,” aldus wethouder Paul Boogaard.

Verbouwing

Nadat Bres Accommodaties in 2016 de opdracht kreeg de hal te verbouwen, werd in overleg met de gebruikers en de toenmalige gemeente Binnenmaas besloten om de hal niet alleen te vernieuwen, maar ook te vergroten. In de nieuwe turnhal van 200 m2 is een valkuil gerealiseerd, wat uniek is voor de Hoeksche Waard. Hierin kunnen aspirant-turners veilig hun kunsten oefenen.

De feestelijke opening werd niet alleen bijgewoond door alle betrokken partijen. Ook alle schoolkinderen uit Puttershoek waren op uitnodiging van aannemingsbedrijf Van Driel BV met familie en vrienden aanwezig.