Tenminste 1.000 kinderen de natuur in!

Wens van De Toffe Peren Club voor 2020

De Toffe Peren Club beleefde dit najaar een vliegende start op De Peerdegaerdt. Inmiddels is de boomgaard van het landgoed leeggeplukt, is de oogst uit de moestuin bijna op, en is daarmee voor dit seizoen een einde gekomen aan de buitenactiviteiten van de Toffe Peren Club.

Vanaf september dit jaar is de Toffe Peren Club officieel van start gegaan. Inmiddels hebben meer dan 500 basisschoolkinderen een onvergetelijke dag in de natuur beleefd op het landgoed in de Hoeksche Waard en zijn diverse organisaties lid geworden van De Toffe Peren Club.

Onvergetelijke dag

De kinderen volgden diverse workshops in de boomgaard en de moestuin. Ook struinden ze met een belevingsspeurtocht het bijzondere landgoed over. En dat is precies waar het de Toffe Peren Club om te doen is: kinderen een heerlijke dag buiten laten meemaken. ‘Een club als de onze is hard nodig, want helaas is het niet meer zo vanzelfsprekend dat kinderen veel buiten zijn,’ vertelt Patrizia van der Pligt van de Toffe Peren Club. Terwijl ze dat juist zo goed doet en kinderen daardoor zorgzamer omgaan met de natuur.

Terugkijkend op dit succesvolle najaar, heeft de Toffe Peren Club haar wens voor 2020 al klaar. Patrizia: ‘We willen nog meer kinderen zo’n gave dag op het landgoed laten beleven. Het was zo mooi om te zien hoe blij de kinderen werden van onder andere insectenhotels maken en peren plukken.’ Voor 2020 wil de club tenminste 1.000 kinderen uit Rijnmond, Drechtsteden en de Hoeksche Waard een onvergetelijke dag aanbieden.

Invulling maatschappelijk verantwoord ondernemen

Om dit te bereiken zoekt de Toffe Peren Club nog meer organisaties en bedrijven die lid willen worden van de club. ‘Zodat we samen zorgen dat de wens van de Toffe Peren Club in 2020 bereikt gaat worden. Dus: heb je een bedrijf, of werk je voor een organisatie en zijn jullie voor volgend jaar op zoek naar invulling van een maatschappelijk verantwoord doel? Denk dan aan de Toffe Peren Club, word lid en bezorg kinderen een leuke dag in de natuur,’ sluit Patrizia enthousiast af.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Via www.detoffeperenclub.nl krijg je een indruk of bekijk de ervaringen van de medewerkers van een accountantsorganisatie in het volgende filmpje: