Start woningbouw in Abel Tasmankwartier officieel gevierd

Vieringabel tasmankwartier

Op woensdag 11 december is de start van de bouw van het Abel Tasmankwartier officieel gevierd. Wethouder Piet van Leenen en directeur Arjan van Meijeren van projectontwikkelaar Van Wijnen legden de eerste vloerplaat op de fundering. Ook konden toekomstige bewoners elkaar ontmoeten in de UP Social Club en restaurant El Flaco dat tegen de nieuwe wijk aan ligt.

Na het slopen van de bestaande bouw en het gereed maken van het terrein, is woensdag 11 december de start van de woningbouw officieel gevierd. In het Abel Tasmankwartier komen 35 woningen. Er komen 11 bungalows met een woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. Aan de Karel Doormanstraat verrijzen 9 herenhuizen die qua stijl passen bij de architectuur van de historische straat. In het verlengde van de Bijl ontstaan 15 eengezinswoningen aan een autovrij straatje. De woningen zijn energieneutraal. De oplevering van de nieuwe wijk in het centrum van Oud-Beijerland staat gepland voor 2020.

Directeur van Van Wijnen, Arjan van Meijeren: “We zijn heel blij dat we in goede samenwerking met de gemeente dit mooie plan kunnen realiseren. Het worden duurzame woningen, met een mooie architectuur en ook nog eens heel duurzaam. We zien vandaag blije kopers, daar doen we het voor!”

Historie

“De ontwikkeling van het Abel Tasmankwartier kent een lange historie. Ik herinner mij nog de hofjes aan de Karel Doormanstraat, één van de oudste delen van Oud-Beijerland. In één daarvan stond tot in de 50-er jaren de waterpomp. De eeuwenlange historie komt ook tot uitdrukking door de ligging tegenover de historische dorpskerk met de markante toren. Een gebied om te koesteren en om te zoeken naar een stedenbouwkundige invulling die daar recht aan doet. Daar is heel veel tijd overheen gegaan, maar uiteindelijk is samen met Van Wijnen een plan ontwikkeld dat, met de statige gevels van de nieuw te bouwen herenhuizen, de historische allure van dat gebied weer terugbrengt. Toepassing van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van wonen en duurzaamheid maken deze ontwikkeling uniek. Ik ben er dan ook enorm trots op dat dit project het komende jaar wordt gerealiseerd. Het centrumgebied van Oud-Beijerland krijgt met deze parel daarmee de glans die het verdient”, aldus wethouder Piet van Leenen.