SHO – Neptunus Schiebroek

Na de onnodige nederlaag tegen XerxersDZB (3-1) trof SHO dit keer in eigen huis Neptunus-Schiebroek. De promovendus doet het tot dusver met een tweede plek op de ranglijst meer dan voortreffelijk, dus voor SHO een pittige klus om de ongeschonden status op eigen veld in stand te houden. Danny Kerpel, die een aantal wedstrijden geblesseerd moest toekijken kon weer in de basis starten evenals Ingmar van Bruggen waardoor Jasper Huisman en Kevin Angel Queijo op de bank moesten plaatsnemen.

De gasten probeerden vanaf de aftrap SHO te overrompelen en dat leverde al na een handvol minuten succes op. Een voorzet van Neptunus kon in eerste instantie worden weggewerkt waarna de weer voorgetrokken bal door Andrew van Tiggelen in eigen doel werd gekopt: 0-1. SHO  herstelde snel van de tegenvaller en nog binnen de tien minuten was de strijd weer in balans. Van Tiggelen bereikte met een goede pass Mitch Fransen die doortikte op Gio Breevaart die de sluitpost kansloos liet: 1-1.


De Rotterdammers hielden een licht overwicht en kwamen na bijna een half uur opnieuw op voorsprong. Bij een voorzet werd Dennis Groosjohan dusdanig gehinderd dat hij niet bij de bal kon waarna de teruggekopte bal door Tom Kuil kon worden ingeschoten: 1-2. Hoewel het er op leek dat er een overtreding op Groosjohan aan de treffer vooraf ging gaf scheidsrechter Michielsen toch zijn fiat aan het doelpunt. Maar kennelijk worden aanvallende overtredingen anders beoordeeld dan verdedigende en dat zou in deel twee nog blijken. Maar voor het zover was kwam SHO toch weer op gelijke hoogte.

SHO ging in de slotfase van de eerste helft beter voetballen. Bij een prima aanval was de eindpass net niet op maat voor Rijsdijk anders had hij vrij voor doelman Lol gestaan. En na een vrije trap van Rijsdijk kopte Fransen in handen van de sluitpost. Met de thee al klaar gezet viel alsnog de gelijkmaker. Weer begon het bij Andrew van Tiggelen die Giovanni Breevaart op maat bediende met vervolgens een assist op Mitch Fransen wat 2-2 betekende.


Na de pauze gingen de twee ongewijzigde elftallen voor de volle winst. Binnen tien minuten na de doelwisseling kwam SHO, voor de eerste en enige keer deze middag, op voorsprong. Een goed opgezette aanval werd door de vrijgespeelde Esra Pieters onberispelijk afgerond: 3-2. Maar nog voor dat SHO serieuze kansen om de voorspong te vergroten wist af te dwingen viel voor de derde keer een gelijkmaker. Bij een voorzet bracht Danny Kerpel zijn tegenstander met een duwtje uit evenwicht wat werd bestraft met een strafschop. De overtreding was nauwelijks zwaarder dan die tegen Groosjohan in de eerste helft maar de pingel ging toch door. Aanvoerder Sander Duin schoot de bal rechts in de hoek terwijl doelman Peter Konings ook voor rechts koos en dus kansloos was: 3-3. Trainer Sander Fakkel besloot in de jacht op de winst meteen tot een dubbele wissel.
Ingmar van Bruggen en Esra Pieters gingen naar de kant voor Kevin Angel Queijo en Jasper Huisman die voor nieuwe aanvallende impulsen moesten zorgen. Nadat Fransen een voorzet van Kevin Angel bij de eerste paal had overgekopt  viel vervolgens aan de andere kant een doelpunt. Een hoekschop werd door Leroy van Buren hard achter Konings gekopt: 3-4. SHO weigerde na de vierde tegenslag om bij de pakken neer te zitten en kreeg alsnog een beloning. Kevin Angel nam vanaf halverwege de Neptuniaanse helft een vrije trap die tegen de paal werd gewerkt waarna Mitch Fransen attent de rebound kon binnenschuiven: 4-4. Met nog een klein kwartier resterende tijd kon de balans nog naar één van de twee kanten uitslaan maar er konden geen opgelegde kansen meer worden afgedwongen.
Diep in blessuretijd kreeg Elroy Wijngaarde voor een stevige tackle direct rood voorgeschoteld en na affluiten kreeg Machiel Lourens in de tumultueuze aftocht ook nog rood voorgehouden.
Door het gelijkspel behoudt SHO de ongeslagen status in thuiswedstrijden en blijft met zestien punten nog net in het linkerrijtje.


Opstelling SHO:
Peter Konings; Andrew van Tiggelen, Dennis Groosjohan, Danny Kerpel, Bob Bison; Ingmar van Bruggen, Rowdy Rijsdijk, Giovanni Breevaart, Robin Winkels, Mitch Fransen, Esra Pieters.


Wissels:
61’ Jasper Huisman voor Esra Pieters
61’ Kevin Angel voor Ingmar van Bruggen


Doelpunten:
05’ 0-1 Andrew van Tiggelen  (e.d.)
09’ 1-1 Giovanni Breevaart
27’ 1-2 Tom Kuil
40’ 2-2 Mitch Fransen
53’ 3-2 Esra Pieters
60’ 3-3 Sander Duin (strafschop)
77’ 3-4 Leroy van Bueren
81’ 4-4 Mitch Fransen


Kaarten:
Scheidsrechter Haico Michielsen uit Chaam had geel voor Danny Kerpel en Andrew van Tiggelen van SHO en Chahine Lobiyed en Ryan Lol van Neptunus-Schiebroek.
Verder was er direct rood voor Elroy Wijgaarde en Machiel Lourens van de Rotterdammers.