OSV eindigt 2019 met zege tegen Leonidas

OSV Oud-Beijerland

OSV Oud-Beijerland heeft vanmiddag op een koud en drijfnat sportpark “Leonidas” met een overwinning tegen Leonidas het jaar 2019 als koploper afgesloten. De Smeets Ferry-formatie van trainer Ramon Hageraats nam, na een 0-2 ruststand, uiteindelijk met een 1-3 overwinning de punten mee naar huis.

Donkere wolken, een bijna permanent regengordijn en een langzaam oplossende regenboog vormden vanmiddag het decor voor een voetbalwedstrijd, waarin alleen de jarige arbiter Manuel Bongers uit Den Haag het voorrecht had om zich halverwege de wedstrijd van droge kledij te voorzien. Met de opmerking “Het is wel december, hè” trachtten de aanwezige ‘echte’ voetballiefhebbers de moed er in te houden. Dat het voor de ‘artiesten’ op het veld allesbehalve aangenaam was, dat namen zij ook maar voor lief. De bezoekers moesten vooraf al improviseren. De bereikbaarheid van het complex in combinatie met de wegomleggingen ter plaatse zorgden er voor, dat een drietal spelers (aanvoerder Stephan Baaij, Jurriaan Lindhout en Thomas Lagerweij) de verkeerde afslag bij de singel namen en na het afgesproken tijdstip op het sportpark arriveerden. Zij moesten hierdoor dan ook op de bank plaatsnemen.

Het thuisteam van trainer Raphael Andrade kwam verrassend uit de startblokken. Het zocht de aanval en dwong al meteen een aantal hoekschoppen af. Met kunst en vliegwerk voorkwamen de bezoekers een tegentreffer, die zomaar had kunnen vallen. Nu namen de bezoekers op heel bijzondere wijze een voorsprong. Arbiter Bongers floot niet voor een buitenspel situatie, omdat de bal bij de Leonidas-doelman terecht kwam. Deze laatste echter speelde de bal te ver voor zich uit, waarvan Shurnel Francois dankbaar wist te profiteren door de 0-1 binnen te schieten. Velen op de tribune hebben het (onverwachte) voorval niet eens gezien. In de 25e min. wisten de bezoekers de marge te vergroten. Na goed doorzetten van Justin de Lange was het Kenzo Sanches, die de bal in de korte hoek achter doelman Jeandrickson Pauletta wist te schieten: 0-2. Na de pauze werd het spel – en de omstandigheden – er niet beter op. De thuisploeg deed er alles aan om de aansluiting tot stand te brengen. Dit lukte ook toen Randy Evora in de 71e min. OSV-doelman Serhan Tenekecioglu vanaf 11 meter op het verkeerde been mocht zetten: 1-2. Kort hierna werd de assistent-scheidsrechter van OSV, Piet in ’t Veld, aan de zijlijn ondersteboven gelopen en lag het spel voor de verzorging enige tijd stil. Een vervanger was beschikbaar.

Net op tijd was OSV weer bij de les en was het Shurnel Francois, die op aangeven van Patrick Korpel, met een afstandsschot de 1-3 wist binnen te schieten. De zege was hiermee veilig gesteld en daarmee was ook alles gezegd. De echte voetballiefhebber zal deze wedstrijd niet lang in zijn geheugen opslaan.

Door deze overwinning zal OSV in ieder geval tot 25 januari 2020 koploper zijn.

Arbiter Manuel Bongers telde in de regen ook nog eens (de) 5 minuten bij en toonde in het sportieve duel gele kaarten aan de Leonidas-spelers Liandro Victoria, Jimmy Santos Oliveira, Randy Bakboord en Milaynho Margaret.

Man van de wedstrijd vanmiddag aan OSV-zijde was Shurnel Francois, terwijl aanvoerder Randy Evora aan de kant van Leonidas de meeste indruk achterliet.

Voor zaterdag 21 december a.s. staat alleen de vandaag afgelaste wedstrijd tussen Dilettant en Nieuwerkerk op het programma. Op zaterdag 25 januari 2020 gaat OSV dan weer op bezoek bij runner-up Nieuwerkerk. De OSV-selectie zal voor een trainingskamp van donderdag 9 tot en met zondag 12 januari 2020 verblijven in La Carihuela (Torremolinos, Spanje). Voor de tussenliggende periode wensen wij allen “Gezellige feestdagen” en een “Gezond en voorspoedig 2020” toe.

Leonidas – OSV Oud-Beijerland 1-3 (0-2): 11. Shurnel Francois 0-1; 25, Kenzo Sanches 0-2; 71. Randy Evora 1-2 pen.; 82. Shurnel Francois 1-3.

Leonidas: Jeandrickson Pauletta –– Jimmy Santos Oliveira, Randy Evora, Johnny Ferreira en Don-Sergio Bergtop –– Cittam Cehver (60. Milaynho Margaret), Liandro Victoria (65. Leonardo Almeida da Luz) en Divano dos Reis Fonseca –– Randy Bakboord, Franklin Janga en Rusendel Bernadina.

OSV Oud-Beijerland: Serhan Tenekecioglu –– Bas Koelemeijer (90. Youri van Ruiven), Loek Visser, Quinton Burk en Nick van Dijk –– Justin de Lange (87. Thomas Lagerweij), Edinho Piqué (35. Stephan Baaij) en Ilyas Edir –– Patrick Korpel, Kenzo Sanches en Shurnel Francois.